V stanovanju našli mrtvo osebo

V torek, 16. februarja, okoli 14.15, so so v naselju Bratislavci v občini Dornava gasilci PGD Ptuj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili vstop reševalcem NMP Ptuj.

torek, 16. februar 2016 ob 18:03

Utrditev na četrtem mestu lestvice 3. lige

Odbojkarji Odbojkarskega kluba Radenci, ki nastopajo v 3. slovenski državni odbojkarski ligi, moški – vzhod, so v 12. krogu gostovali v Vuzenici pri članski ekipi odbojkarjev Svolley Vuzenica.

torek, 16. februar 2016 ob 10:54

Ljutomerski šport je ponovno dobil prejemnico Bloudkovega priznanja

Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj, ki mu predseduje olimpionik Miroslav Cerar, je na 51. podelitvi najvišjih državnih priznanj na področju športa v državi, v ponedeljek, 15. februarja, na Brdu pri Kranju, podelil Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu nekdanji vrhunski atletinji in učiteljici športne vzgoje, Milici Šumak-Zemljič.

torek, 16. februar 2016 ob 08:43

Na Grüntu na Cvenu je dišalo po pečenem mesu

Pred časom so člani Turističnega društva Cven na prireditvenem prostoru na Grüntu na Cvenu organizirali prleške koline, kajti na ta način člani ohranjajo ljudske običaje. Sedaj so v sobotnem zimskem jutru na Grüntu v krušni peči zakurili ogenj. Kar nekaj časa so morali kuriti, da se je temperatura dvignila do primerne temperature, da so potem vanjo v lončenih in pločevinastih posodah, ki so primerne za peko mesa, meso dali v krušno peč, kjer se je nekaj časa peklo.

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 17:222

Valentinov rekreacijski pohod ob potoku Črnec

Odbor za družbene dejavnosti občine Odranci je pripravil v soboto, 13. februarja rekreacijski Valentinov pohod, namenjen za boljše zdravje in da se naužijejo svežega zraka. Pohodnike je pot vodila po trim stezi ob strugi potoka Črnec od potočnega mlina v Odrancih do začetka vasi Beltinci in nazaj. Pohod je bil namenjen za zdravo telo, saj so se tako pohodniki dodobra razgibali kajti v teh turobnih zimskih dneh je potrebno izkoristiti vsak sončen žarek v naravi.

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 17:14

Ljutomer bo gostil znane igralce v predstavi Josifa Brodskega Demokracija

V Domu kulture Ljutomer bomo spet gostili znane igralce, člane ansambla SNG DRAMA iz Ljubljane, v sredo, 17. februarja, ob 19.30 v predstavi Josifa Brodskega DEMOKRACIJA. Za rezervacije pokličite na 02 584 9787 ali se oglasite vsak dan med 8.00 in 13.00 v Domu kulture (vhod pod balkonom, pisarna JSKD Ljutomer).

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 17:04

Na Razkrižju pripravili že 10. jubilejni Valentinov koncert

V nedeljo, 14. februarja, je v Domu kulture Razkrižje potekal 10. jubilejni Valentinov glasbeno-humoristični koncert, katerega organizator je prleški moderator, humorist in pevec Franc Gorza, ki polni dvorane že 10 let.

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 14:442

Enotekin večer vina in poezije

Minuli četrtek je Enoteka Ljutomer priredila svoj prvi dogodek. V sklopu minulega slovenskega praznika je večer tako bil v znamenju poezije in vina.

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 11:02

Izdali tipanko o jabolku za slepe in slabovidne

Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer je v petek, 12. februarja, v poročni dvorani Mestne hiše v Ljutomeru javnosti predstavila tipanko o jabolku za slepe in slabovidne. To je prva tipanka v Prlekiji, napisala jo je Danica Makoter, ki krožek vodi, Splošna knjižnica Ljutomer pa je projektu strokovno pomagala, enako prof. dr. Aksinja  Kernmauner (Inkluzivna pedagogika).

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 10:43

Valentinova zgodba tudi za samske

Lani, 13. junija, na praznik sv. Antona Padovanskega, zavetnika zaljubljencev, zaročencev in poročenih, se je v Sloveniji ustanovil katStik, 1. katoliški portal za samske (ustanovitelj spletne strani je mlad par iz Prlekije). Po nekaj mesecih obratovanja, se zaradi katStika obetata že dve poroki. Na današnji praznik zaljubljencev objavljamo zgodbo prvega para, ki se bo poročil že to poletje!

nedelja, 14. februar 2016 ob 23:24