V bogatem objemu Prešernove »Zdravljice«

Na Osnovnišoli Radenci so pod motom iz Prešernove Zdravljice (Živenaj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan, dakoder soncehodi, prepir iz sveta bo pregnan...)učenke in učenci, pod vodstvom svojim mentoric in mentorjev izvedliv četrtek, 4. februarja popoldne, proslavo ob slovenskem kulturnemprazniku.

petek, 5. februar 2016 ob 13:50

Slovenski kulturni praznik v vrtcu Ljutomer

Kultura je nekaj lepega, ki so jih našteli otroci ob pogovoru o tem. V vrtcu otroke vzgajamo, kako se obnašamo do prijateljev, starejših oseb, navajanje na vljudnostne izraze, na kulturno obnašanje v vrtcu in drugih ustanovah. Učimo jih spoštovanja pisane in govorjene besede. Pri vsem tem pa je pomemben naš zgled, saj ga otroci vedno posnemajo.

petek, 5. februar 2016 ob 13:40

Ob kulturnem prazniku so spoznavali Prešerna in slovensko folklorno zapuščino

Slovenski kulturni praznik so na OŠ Mala Nedelja počastili s kulturnim dnevom, katerega so izvedli v četrtek, 4. februarja. Uvodni del dneva so posvetili spominu največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, kateri je umrl 8. februarja 1849. leta, datum njegove smrti pa je v Sloveniji proglašen za Slovenski kulturni praznik. Ogledali so si film o Prešernu in nato v kvizu preverili svoje poznavanje življenja in dela tega mojstra slovenske besede.

petek, 5. februar 2016 ob 09:38

Drsališče za to sezono zaključilo z obratovanjem

Drsališče v Ljutomeru je tudi to zimo v centru mesta skrbelo za pestro zimsko dogajanje od začetka decembra. S koncem januarja, kot je bilo tudi predvideno, so ga sedaj pospravili, saj tudi temperature niso prav nič več zimske.

petek, 5. februar 2016 ob 08:56

Mister Simpatikus - Dejan Zavec v Cezanjevcih

Že ob sami novici, da bo našo šolo obiskal najbolj znan slovenski boksar, Dejan Zavec, je po šoli završalo. Pričakovanja otrok po prvem srečanju s šampionom, ki se ponaša s kar 35 zmagami, so rasla vse do četrtka, ko so ga z velikim aplavzom in njegovo prepoznavno pesmijo pričakali v telovadnici šole.

petek, 5. februar 2016 ob 08:08

Kmetje zahtevajo odstop kmetijskega ministra Dejana Židana zaradi zaprtja Tovarne sladkorja Ormož

V času, ko zamujajo izplačila neposrednih plačil kmetom, je v javnost udarila informacija o še eni napaki trenutne Vlade RS. Gre za zaprtje Tovarne sladkorja Ormož (TSO) v času ministrovanja Dejana Židana, za prikrivanje njegove odgovornosti in odgovornosti njemu podrejenega generalnega direktorja Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP) Benedikta Jeranka. Ta napaka naj bi slovenske davkoplačevalce stala 8,7 milijonov evrov, ker ministrstvo ni pravoč ...

četrtek, 4. februar 2016 ob 18:38

Veter podrl nekaj dreves

V sredo je tudi v naših krajih močneje zapihal veter, obilno pa je tudi deževalo. Temperature, ki so bile že precej pomladne, so nekoliko padle, a že v naslednjih dneh bodo temperature presegle 10 stopinj Celzija ter nič ne kaže na zimo in sneg.

četrtek, 4. februar 2016 ob 18:161

Ljutomer obiskali kurenti

Pust je pred vrati, na Ptuju so pustne zabave že v polnem zagonu, drugod pa bo živahno predvsem ta konec tedna. Ljutomer so tako v četrtek obiskali kurenti Etnografskega društva Korantov duh Ptuj. Kurenti so se v centru mesta ustavili pri številnih ponudnikih in drugih lokacijah.

četrtek, 4. februar 2016 ob 17:39

Tic Budja trenutno vodilni v državni ligi pionirjev strelcev

Konec januarja je Strelsko društvo Slovenske Konjice v telovadnici OŠ Zreče pripravilo četrto kolo državnih lig za vse kategorije v streljanju z zračno puško in pištolo.

četrtek, 4. februar 2016 ob 17:08

»Slovenci smo, brez službe bomo, ne smemo jamrati, pa nikomur mar«

Tovarna obutve Peko, katere pot se je začela v Tržiču pred 113 leti, je šla v stečaj. Zaradi stečajnega postopka je 4. februarja vrata zaprlo petdeset poslovalnic po vsej Sloveniji, brez dela pa je ostalo 156 delavk in delavcev, tudi v Ljutomeru, kjer so brez dela ostale tri delavke.

četrtek, 4. februar 2016 ob 16:494