V literarni sekciji KD Mala Nedelja so ob kulturnem prazniku brali poezijo

Člani literarne sekcije, ki v okviru KD Anton Krempl Mala Nedelja deluje od lanskega leta, so ob slovenskem kulturnem prazniku pripravili branje poezije Franceta Prešerna in literarnih del nekaterih slovenskih literatov.

torek, 9. februar 2016 ob 12:35

Pesmi kvinteta in umetniški performans

VKongresni dvorani hotela Radin v Radencih je bila letošnja osrednjaprireditev v čast slovenskega kulturnega praznika prav na 8.februar, ob 19.uri. Slavnostna govornica je bila BeaBaboš Logar,upokojena profesorica slovenskega jezika, pisateljica, kolumnistka inobčanka Radenec, v kulturnem delu programa, kot je napovedalpovezovalec programa DejanRaj, pa jenastopil vokalni kvintet Klopotec s Kapele, za njim pa še dijakinjein dijaki Gimnazije Frana Miklošiča iz Ljutomera.

torek, 9. februar 2016 ob 11:41

V Križevcih proslava ob kulturnem prazniku

Kulturno društvo Križevci je ob kulturnem prazniku v ponedeljek, 8. februarja, v Kulturnem domu Križevci priredilo proslavo. Zapel je moški pevski zbor TKD Babinci, slavnostna govornica je bila Vesna Laissani, zbrane pa je nagovoril tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec.

torek, 9. februar 2016 ob 11:24

Zgodba o kruti usodi družine najverjetneje izmišljena

Po lokalnem radiu je pred kratkim v sobotnih večernih oddajah zaokrožila zgodba o domnevni kruti usodi družine in treh majhnih otrok – devetletnih dvojčkov Nejca in Matica ter komaj enoletnega Gala, ki naj bi ostali brez obeh staršev.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 19:303

Pobreški pokači ob pustu pokajo z biči

V času letošnjega pustovanja in kurentovanja na Ptuju in na Dravskem polju so nepogrešljiv člen v verigi pustovanja v občini Videm pri Ptuju prav Pobreški pokači, ki delujejo in ohranjajo to kulturno in etnološko tradicijo že dolgih devet let. Prihodnje leto bodo obeležili deseto obletnico ustanovitve etnološke skupine Pobreški pokači, kot organizirana skupina. V okviru etnološkega društva jih v času pusta deluje in hodi okrog pokat z biči 12 pokačev vseh starosti in sicer iz Vidma ...

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 18:22

Krajevne table ovite v žico

Neznanci so v noči na ponedeljek, ko je v Sloveniji kulturni praznik, z žico ovili številne občinske table, tudi v naših krajih. Po neuradnih podatkih naj bi skupina aktivistov s tem želela spodbuditi razmislek o tem, kam lahko pripelje politika zapiranja mej. V žico so ovili tudi kip pesnika Franceta Prešerna v Ljubljani, muzi na spomeniku pa na roke nataknili klešče.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 11:371

Tatjana Mijatović: Rdeči alarm!

Ob praznovanju letošnjega kulturnega praznika, ko se je tudi v Gornji Radgoni zvrstilo kar nekaj prireditev in dogodkov, so v radgonskem kulturnem domu odprli nadvse zanimivo razstavo domače likovnice, predsednice Likovnega društva Radgona, Tatjane Mijatović. Ob tej priložnosti je galerija KD Radgona bila skorajda premajhna, da bi sprejela vse, ki so želeli biti prisotni. Razstavo je odprl župan Gornje Radgone Stanislav Rojko, o avtorici in razstavi pa je spregovoril likovni kritik Mario ...

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 11:02

Praznovanje kulturnega praznika pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Osrednja občinska slovesnost v počastitev slovenskega kulturnega praznika, je pri Sv. Juriju ob Ščavnici potekala v Kocbekovi dvorani KUS v petek, 5. februarja. Med obiskovalci in številnimi gosti sta bila tudi poslanec DZ Republike Slovenije Franc Jurša, slavnosti govornik in likovni umetnik Lojze Veberič.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 10:24

Predstavljeni ukrepi kmetijsko okoljsko podnebnih plačil

V Križevcih pri Ljutomeru je bil nedavno izveden izobraževalni program za ukrep kmetijsko okoljsko podnebnih plačil. V omenjenem predhodnem usposabljanju so kmetijski strokovnjaki zainteresiranim slušateljem nazorno predstavili: Varovanje voda in ukrepi KOPOP, Odvzem vzorcev tal za analizo, Ohranjanje narave v povezavi z ukrepom KOPOP, Prispevek ukrepa KOPOP k blaženju in prilagajanju podnebnih sprememb in Predstavitev ukrepa KOPOP.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 10:07

Nesrečne ljubezni našega največjega poeta

Nesrečneljubezni našega največjega poeta, dr. FrancetaPrešerna,so bile »rdeča nit« osrednje kulturne prireditve ob slovenskemkulturnem prazniku v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju. Naodru pred prepolno kulturno dvorano v nedeljo, 7. februarja popoldne,so pod mentorstvom Mateje Klement, LilijaneHajdinjak Zelko in NinaGumilarja učenke in učenci Osnovne šole Sveti Jurij izvedli »Prešernovperformans«, kajti v besedi, sliki in igranih prizorih so opomnilina ...

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 09:21