V Ljubljano ponovno prihaja Bujta repa

Bujta repa, največja kulturno-zabavna prireditev v organizaciji Kluba prekmurskih študentov, se bo spet zvrstila v prestolnici. Letos bo tako potekala že 59. Bujta repa. Prireditev, ki vsako leto doseže velik uspeh z obujanjem prekmurske kulture med mladimi v Ljubljani, bo potekala v sredo, 2. marca 2016 v Festivalni dvorani.

četrtek, 4. februar 2016 ob 10:16

V finalu državnega prvenstva hokejisti Triglava Predanovci in Lipovcev

Razburljiv tretji krog državnega prvenstva v dvoranskem hokeju je prinesel finaliste v posameznih selekcijah. Medtem ko je bilo v ostalih selekcijah že skoraj vse odločeno, je bilo pri članih napeto do zadnjih minut. Hokejisti Triglava Predanovci bodo naslov državnih prvakov branili proti Lipovcem, hokejistke Moravskih Toplic pa proti hokejistkam Triglava iz Predanovcev.

četrtek, 4. februar 2016 ob 09:58

Beltinski vinogradniki pripravili Blažev rez vinske trte

Na god svetega Blaža v sredo, 3. februarja, je Vinogradniško društvo Beltinci ob vinoteki ob občinski zgradbi v središču vasi Beltinci, kjer rastejo različne sorte vinske trte, pripravilo Blažev rez vinske trte. Vinogradniškega dogodka, ki je prvi od niza aktivnosti, ki jih društvo izvajajo skozi celo leto, se je udeležilo veliko število vinogradnikov, ki so na ta način počastili, oziroma obeležili svetega Blaža, ki je zavetnik in prvi rezač vinske trte.

četrtek, 4. februar 2016 ob 09:50

Projekt: #SlovenecSem – svoj simbol slovenstva delim na socialnih omrežjih

»Novoletniobisk Bratislave. Tridnevno potepanje in raziskovanje mesta, ki te žepo svoji velikosti spominja na Ljubljano, slovensko prestolnico.Človeku prav prijetno postane ob misli na njeno majhnost. ''Poglej,Prešernova,'' slišim krik fanta, ki neumorno poskuša posnetinajboljšo fotografijo spominske plošče, posvečene našemuvelikemu pesniku Prešernu. ''Najvašči slovinsky basnik, autor štatnej hymny.''Tako daleč, a v bistvu tako blizu moji Sloveniji.«

sreda, 3. februar 2016 ob 19:27

Volk sit in koza... na ljutomerskem odru

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v četrtek, 28. januarja, v Domu kulture Ljutomer, uprizorila premiero komedije Volk sit in koza... Dragutina Dobričanina, v režiji Srečka Centriha.

sreda, 3. februar 2016 ob 17:04

V trčenju osebnih vozil, dve osebi poškodovani

V sredo, 3. februarja, okoli 8. ure, sta v naselju Kog, trčili osebni vozili. V trčenju sta se dve osebi poškodovali in bili z reševalnim vozilom prepeljani v Splošno bolnišnico Ptuj. Gasilci PGD Ormož so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulatorja na vozilih, počistili iztekle hladilne tekočine, eno vozilo odstranili s cestišča in počistili cestišče.

sreda, 3. februar 2016 ob 15:28

Zaradi nepravilnosti pri zapiranju ormoške tovarne sladkorja, Slovenija ob 8,7 milijona evrov

Medtem ko so izsledki študije mariborske kmetijske fakultete o možnostih ponovne pridelave sladkorne pese in proizvodnje sladkorja v Sloveniji pokazali, da bi med drugim oživitev pridelave sladkorne pese lahko bila ekonomsko upravičena, potencialno pa tudi investicija v tovarno, na drugi strani Slovenija zaradi nepravilnosti pri zapiranju Tovarne sladkorja Ormož (TSO), mora plačati 8,7 milijona evrov.

sreda, 3. februar 2016 ob 13:07

Veržejski salezijanci so se spomnili na svetega Janeza Boska

V Veržeju v Marijanišču živijo in delajo salezijanci, ki so živo vpeti v življenje župnije Veržej. Na praznik svetega Janeza Boska, ki je bil ustanovitelj salezijancev sta župnija Veržej in Zavod Marianum Veržej pripravila pevski vikend za mlade pevce.

sreda, 3. februar 2016 ob 12:19

Ljutomer redni del končal z zmago in porazom

9. krog je v Radenska PKL postregel s štirimi dvoboji, ki so potekali od petka pa do nedelje. Prvi sta na parket stopili trenutno vodilni ekipi PKL, KD Nona Sobota in PŠK Ljutomer, ki so jo favorizirani domačini tudi dobili s 54:33. Sobotna tekma je potekala v Črenšovcih, kjer sta si nasproti stali ekipi KK Bistrica Tropicano in KK Lindau. Po še eni tekmi z malo točkami so z rezultatom 55:45 zmagali gostje. Nedelja pa nam je znova postregla z derbijem med Beltinci in Mursko Soboto. Tudi tokrat ...

torek, 2. februar 2016 ob 21:06

Glasbena ura za otroke v vrtcih

Vloga kulture in umetnosti je v vzgoji vsakega otroka izrednega pomena, saj v otrokov svet vnaša toplino, radost in življenje ter tako pomembno vpliva na njegov razvoj.

torek, 2. februar 2016 ob 20:50