Otroci iz vrtca Ljutomer obiskali podjetje Avto Rajh

Otroci iz skupine »graščaki« smo v petek 22.1.2016 obiskali podjetje Avto Rajh d.o.o., kjer so nas z veseljem sprejeli. Trenutno se pogovarjamo o vozilih, saj smo v projektu Pasovček in so se nam porajala različna vprašanja, na katera so nam razložili in pokazali v trgovini Rajh.

ponedeljek, 25. januar 2016 ob 10:30

Nadaljujejo se nastopi Radgončanov na turnirjih v Avstriji

Čeprav je v teh januarskih dnevih kar mrzlo, nogometaši ŠNK Radgona ne počivajo, saj različne selekcije nastopajo na turnirjih v dvoranah, predvsem v sosednji Avstriji. Tako sta se tudi v soboto, 23. januarja kar dve selekciji ŠNK Radgona udeležili mednarodnih turnirjev v Stradnu, kjer sta osvojeni drugo in peto mesto.

ponedeljek, 25. januar 2016 ob 09:11

Dan odprtih vrat organizacij na Slovenski ulici

V Murski Soboti si prizadevajo zaoživitev centra mesta. V ta namen so obnovili stavbo na Slovenski ulici 41, kise nahaja nasproti blagovnice in ji ponovno dali vsebino ter življenje. V njejso dobile prostore številne organizacije, ki bodo odslej imele več kot odličnepogoje za delo, hkrati pa bodo ponudile še dodatne vsebine in popestrileživljenje v centru mesta. Z namenom, da se še bolj približajo in prestavijosvojim uporabnikom in občanom, so pripravile skupni dan odprtih vrat.

ponedeljek, 25. januar 2016 ob 08:38

150 let delovanja Rdečega križa Slovenije

Ob trenutni krizi z begunci se vedno znova pojavlja znak Rdečega križa ter izpostavlja pripravljenost za nesebično in požrtvovalno delo aktivistov in prostovoljcev te najstarejše humanitarne organizacije na svetu, ki je nenehno prisotna, ko se zgodi naravna katastrofa, ko pride do vojne in vedno je Rdeči križ zraven najbolj ranljivihposameznikov ali skupin ljudi.

nedelja, 24. januar 2016 ob 19:35

Ustvarjalne delavnice z GFML v vrtcu Cezanjevci

V petek, 22. 1. 2016 so nas v vrtcu Cezanjevci obiskali dijaki Gimnazije Franca Miklošiča, smer predšolska vzgoja. Predstavili so se nam z dramsko predstavo Petelin in njegova suknjica. Sledile so ustvarjalne delavnice, v katerih so se otroci lahko preizkusili v različnih spretnostih.

nedelja, 24. januar 2016 ob 10:25

V Razkrižju trčili osebni vozili

Preteklo soboto so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, požar, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

nedelja, 24. januar 2016 ob 09:25

Denis Kramar odslej za FK Sarajevo

24-letni Ljutomerčan Denis Kramar, ki je med drugim v preteklosti igral za Rudar, Šmartno 1928, Muro 05, se nato preselil na Poljsko h klubu Widzew iz Lódźa, nato pa k španskemu Getafeju, od koder je kot posojeni nogometaš odšel v Avstralijo k ekipi Perth Glory, je sedaj do konca junija 2018 podpisal pogodbo s klubom FK Sarajevo.

nedelja, 24. januar 2016 ob 09:08

V prometni nesreči umrl 28-letnik iz območja UE Ptuj

Kot smo že poročali, se je v petek, 22. januarja, okoli 20.50 na avtocesti A1, Šentilj - Ljubljana, med priključkoma Maribor-vzhod in Maribor-center, v smeri  proti  Ljubljani, pripetila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

sobota, 23. januar 2016 ob 10:19

Odličen začetek seniorskih večerov

Tretji četrtek v vsakem mesecu je v DOSOR-ju, Domu starejšihobčanov Radenci, na programu seniorski večer med 18. in 21. uro. In prviseniorski večer v letošnjem letu je tako startal 21. januarja ter po mnenjuštevilnih udeleženk in udeležencev odlično uspel.

sobota, 23. januar 2016 ob 09:18

Smrtna žrtev na avtocesti, policija prosi za pomoč

V petek, 22. januarja, malo pred 21. uro, so bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da se je na avtocesti A1 Šentilj - Ljubljana, med priključkoma Maribor-vzhod in Maribor-center, v smeri Ljubljane, pripetila prometna nesreča, v kateri je udeleženo eno osebno vozilo. Na kraj so takoj napotili policiste, reševalce in gasilce. Po do sedaj znanih dejstvih je ena oseba v prometni nesreča umrla, še eno osebo pa so reševalci odpeljali v UKC Maribor.

petek, 22. januar 2016 ob 23:14