Tatjana Mijatović: Rdeči alarm!

Ob praznovanju letošnjega kulturnega praznika, ko se je tudi v Gornji Radgoni zvrstilo kar nekaj prireditev in dogodkov, so v radgonskem kulturnem domu odprli nadvse zanimivo razstavo domače likovnice, predsednice Likovnega društva Radgona, Tatjane Mijatović. Ob tej priložnosti je galerija KD Radgona bila skorajda premajhna, da bi sprejela vse, ki so želeli biti prisotni. Razstavo je odprl župan Gornje Radgone Stanislav Rojko, o avtorici in razstavi pa je spregovoril likovni kritik Mario ...

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 11:02

Praznovanje kulturnega praznika pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Osrednja občinska slovesnost v počastitev slovenskega kulturnega praznika, je pri Sv. Juriju ob Ščavnici potekala v Kocbekovi dvorani KUS v petek, 5. februarja. Med obiskovalci in številnimi gosti sta bila tudi poslanec DZ Republike Slovenije Franc Jurša, slavnosti govornik in likovni umetnik Lojze Veberič.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 10:24

Predstavljeni ukrepi kmetijsko okoljsko podnebnih plačil

V Križevcih pri Ljutomeru je bil nedavno izveden izobraževalni program za ukrep kmetijsko okoljsko podnebnih plačil. V omenjenem predhodnem usposabljanju so kmetijski strokovnjaki zainteresiranim slušateljem nazorno predstavili: Varovanje voda in ukrepi KOPOP, Odvzem vzorcev tal za analizo, Ohranjanje narave v povezavi z ukrepom KOPOP, Prispevek ukrepa KOPOP k blaženju in prilagajanju podnebnih sprememb in Predstavitev ukrepa KOPOP.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 10:07

Nesrečne ljubezni našega največjega poeta

Nesrečneljubezni našega največjega poeta, dr. FrancetaPrešerna,so bile »rdeča nit« osrednje kulturne prireditve ob slovenskemkulturnem prazniku v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju. Naodru pred prepolno kulturno dvorano v nedeljo, 7. februarja popoldne,so pod mentorstvom Mateje Klement, LilijaneHajdinjak Zelko in NinaGumilarja učenke in učenci Osnovne šole Sveti Jurij izvedli »Prešernovperformans«, kajti v besedi, sliki in igranih prizorih so opomnilina ...

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 09:21

Bogastvo domačega kulturnega ustvarjanja

Naodru kulturne dvorane na Tišini so se v petek, 5. februarja zvečer,zvrstile številne kulturne skupine, pa tudi posamezniki, ki delujejona področju kulture v tej obmurski prekmurski občini ter predštevilnim občinstvom opomnili, da je domače kulturno ustvarjanjepravo nadaljevanje narodovega zavedanja, kar je dr. France Prešerens svojim pesnikovanjem Slovenkam in Slovencem »dovolil vstop« v samsvetovni kulturni vrh.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 09:00

56. mednarodno pustno in karnevalsko povorko si je ogledalo 40 tisoč obiskovalcev

V najstarejšem slovenskem mestu Ptuj, se je na pustno nedeljo odvijala že 56. mednarodna pustna in karnevalska povorka, na kateri se je predstavilo 86 etnografskih in karnevalskih skupin.

nedelja, 7. februar 2016 ob 22:10

Na pustni povorki Fašenk v Lotmerki se je predstavilo šest skupin

Na pustno nedeljo, 7. februarja, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala tradicionalna pustna povorka, Fašenk v Lotmerki, letos že 26., ki ga organizira Turistično društvo Ljutomer. Tudi letos se je zbralo veliko število obiskovalcev, ki so bili našemljeni v najrazličnejše pustne like.

nedelja, 7. februar 2016 ob 17:45

Tudi letos v hotelu Radin Popolna poroka

V hotelu Radin Zdravilišča Radenci je od 5.2. do 7.2.2016 letos že devetič potekal sejem Popolna poroka. V okviru tradicionalne prireditve je bila v soboto tudi modna revija, obiskovalci dogodka pa so se lahko posladkali s sadnimi nabodali in čokolado s čokoladne fontane.

nedelja, 7. februar 2016 ob 17:21

Radenčani z zmago po zimskem premoru

Pozimskem premoru so odbojkarji Odbojkarskega kluba Radenci, kinastopajo v 3. slovenski državni odbojkarski ligi, moški - vzhod, bili v 10. krogu prosti, a v 11. krogu (v soboto, 6. februarja) so vVeliki športni dvorani v domačih Radencih gostili ekipiOdbojkarskega kluba Slovenska Bistrica. Zabeležili so novo zmago zrezultatom 3 : 1.

nedelja, 7. februar 2016 ob 10:15

Slikarski svet Zdravka Dolinška v metropoli

Obslovenskem kulturnem prazniku so v ljubljanski Galeriji MIK na Jarškicesti 10 a in b za javnost odprli likovno razstavo slikarskih delZdravkaDolinška izRadencev, ki bo na ogled vse do 7. aprila letos. Svoje poklicnodelovanje zlatarja in oblikovalca nakita ZdravkoDolinšek ves čas prenaša tudi v svoj slikarski svet, še zlasti poupokojitvi ter preselitvi iz Trbovelj v Radence, kjer sedaj biva inustvarja.

nedelja, 7. februar 2016 ob 10:02