Veter podrl nekaj dreves

V sredo je tudi v naših krajih močneje zapihal veter, obilno pa je tudi deževalo. Temperature, ki so bile že precej pomladne, so nekoliko padle, a že v naslednjih dneh bodo temperature presegle 10 stopinj Celzija ter nič ne kaže na zimo in sneg.

četrtek, 4. februar 2016 ob 18:161

Ljutomer obiskali kurenti

Pust je pred vrati, na Ptuju so pustne zabave že v polnem zagonu, drugod pa bo živahno predvsem ta konec tedna. Ljutomer so tako v četrtek obiskali kurenti Etnografskega društva Korantov duh Ptuj. Kurenti so se v centru mesta ustavili pri številnih ponudnikih in drugih lokacijah.

četrtek, 4. februar 2016 ob 17:39

Tic Budja trenutno vodilni v državni ligi pionirjev strelcev

Konec januarja je Strelsko društvo Slovenske Konjice v telovadnici OŠ Zreče pripravilo četrto kolo državnih lig za vse kategorije v streljanju z zračno puško in pištolo.

četrtek, 4. februar 2016 ob 17:08

»Slovenci smo, brez službe bomo, ne smemo jamrati, pa nikomur mar«

Tovarna obutve Peko, katere pot se je začela v Tržiču pred 113 leti, je šla v stečaj. Zaradi stečajnega postopka je 4. februarja vrata zaprlo petdeset poslovalnic po vsej Sloveniji, brez dela pa je ostalo 156 delavk in delavcev, tudi v Ljutomeru, kjer so brez dela ostale tri delavke.

četrtek, 4. februar 2016 ob 16:494

Radenska bo odslej upravljala tudi z znamkami Voćko, Nara in Inka

Kofola ČeskoSlovensko, eden vodilnih proizvajalcev in distributerjev brezalkoholnih pijač v Evropi, je objavila prevzem brezalkoholnih pijač priznanega hrvaškega prozvajalca Badel 1862. Kofola ČeskoSlovensko je prevzela pijače Voćko, Nara in Inka, tri tradicionalne blagovne znamke hrvaških brezalkoholnih pijač, ki se zaradi svoje tradicije odlično vklapljajo v portfelj velike družine Skupine Kofola. Nova pridobitev je bila logičen nadaljnji korak po tem, ko je Radenska od družbe Badel ...

četrtek, 4. februar 2016 ob 10:26

V Ljubljano ponovno prihaja Bujta repa

Bujta repa, največja kulturno-zabavna prireditev v organizaciji Kluba prekmurskih študentov, se bo spet zvrstila v prestolnici. Letos bo tako potekala že 59. Bujta repa. Prireditev, ki vsako leto doseže velik uspeh z obujanjem prekmurske kulture med mladimi v Ljubljani, bo potekala v sredo, 2. marca 2016 v Festivalni dvorani.

četrtek, 4. februar 2016 ob 10:16

V finalu državnega prvenstva hokejisti Triglava Predanovci in Lipovcev

Razburljiv tretji krog državnega prvenstva v dvoranskem hokeju je prinesel finaliste v posameznih selekcijah. Medtem ko je bilo v ostalih selekcijah že skoraj vse odločeno, je bilo pri članih napeto do zadnjih minut. Hokejisti Triglava Predanovci bodo naslov državnih prvakov branili proti Lipovcem, hokejistke Moravskih Toplic pa proti hokejistkam Triglava iz Predanovcev.

četrtek, 4. februar 2016 ob 09:58

Beltinski vinogradniki pripravili Blažev rez vinske trte

Na god svetega Blaža v sredo, 3. februarja, je Vinogradniško društvo Beltinci ob vinoteki ob občinski zgradbi v središču vasi Beltinci, kjer rastejo različne sorte vinske trte, pripravilo Blažev rez vinske trte. Vinogradniškega dogodka, ki je prvi od niza aktivnosti, ki jih društvo izvajajo skozi celo leto, se je udeležilo veliko število vinogradnikov, ki so na ta način počastili, oziroma obeležili svetega Blaža, ki je zavetnik in prvi rezač vinske trte.

četrtek, 4. februar 2016 ob 09:50

Projekt: #SlovenecSem – svoj simbol slovenstva delim na socialnih omrežjih

»Novoletniobisk Bratislave. Tridnevno potepanje in raziskovanje mesta, ki te žepo svoji velikosti spominja na Ljubljano, slovensko prestolnico.Človeku prav prijetno postane ob misli na njeno majhnost. ''Poglej,Prešernova,'' slišim krik fanta, ki neumorno poskuša posnetinajboljšo fotografijo spominske plošče, posvečene našemuvelikemu pesniku Prešernu. ''Najvašči slovinsky basnik, autor štatnej hymny.''Tako daleč, a v bistvu tako blizu moji Sloveniji.«

sreda, 3. februar 2016 ob 19:27

Volk sit in koza... na ljutomerskem odru

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v četrtek, 28. januarja, v Domu kulture Ljutomer, uprizorila premiero komedije Volk sit in koza... Dragutina Dobričanina, v režiji Srečka Centriha.

sreda, 3. februar 2016 ob 17:04