»Ustvarjalnici« dijakov Predšolske vzgoje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer na Osnovni šoli Cvetka Golarja Ljutomer

Dijaki 3. letnikov Predšolske vzgoje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer izvedli dve »ustvarjalnici« (19. 1. 2016, 1. 2. 2016). Pod vodstvom mentorjev so priredili zgodbici Anje Štefan – Petelin in njegova suknjica ter Melje, melje mlinček. Obe predstavi sta bili res kvalitetno pripravljeni, z vso scenografijo in glasbo, ki sodi zraven.

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 14:53

Programi v podporo družini

Minuli četrtek je bil v Ljubljani delovni posvet s podpisom pogodb o sofinanciranju za leto 2016, na javnem razpisu izbranih izvajalcev celoletnih dejavnosti centrov za družino na območju Republike Slovenije. Posvet je sklicala in vodila prizadevna skrbnica pogodb Katjuša Nadižar Habjanič. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti – Direktorat za družino (ki ga od nedavnega vodi v.d. generalnega direktorja Andrej Del Fabro) namreč med drugim tudi sofinancira ...

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 11:29

V KD Peter Dajnko Črešnjevci so na občnem zboru pregledali in ocenili preteklo leto

Kdo ne pozna te male skupine ljudskih muzikantov iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni, ki kljubujejo s svojo vztrajnostjo in prenašajo še tako dragoceno dediščino ljudskega muziciranja skozi številne rodove že več kot 105. let? In teh malih prikupnih folkloristov, ki še komaj dojemajo življenje in že ustvarjajo po svojih močeh videz ljudskega folklornega plesa, ponosa kulturne dediščine slovenskega naroda.

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 10:55

26. Šolski otroški parlament – Pasti mladostništva

Letošnji šolski parlament, ki nosi naslov Pasti mladostništva, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci izvedli v petek, 29. 1. 2016. Pričeli smo ga z mislijo »Nihče se ne more vrniti nazaj in ponovno pričeti, toda vsakdo lahko začne danes in poskrbi za nov zaključek.«Maria Robinson

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 10:43

Investicija v novo tovarno sladkorja v Ormožu bi lahko bila koristna naložba

Mariborska kmetijska fakulteta je opravila Študijo o možnostih ponovne pridelave sladkorne pese in proizvodnje sladkorja v Sloveniji, ki jo je naročilo Ministrstvo za kmetijstvo. Študija med drugim ugotavlja, da bi oživitev pridelave lahko bila ekonomsko upravičena, potencialno pa tudi investicija v tovarno.

nedelja, 31. januar 2016 ob 19:06

Prlekija v Guinnessovo knjigo rekordov vpisana z največjim klopotcem na svetu

Stanko Habjanič iz Kajžarja je prejel certifikat in potrdilo, da je klopotec postavljen med vinogradi v Hermancih, na predelu, ki ga domačœini poznajo po imenu Strmec, vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Stanko je klopotec s pomočjo PGD Miklavž pri Ormožu in PGD Ptuj postavljal od leta 2010, trud pa je bil sedaj poplačan, saj je klopotec tudi uradno potrjen kot največji klopotec na svetu s premerom vetrnic 20,58 metrov, cel klopotec pa tehta skoraj eno tono.

nedelja, 31. januar 2016 ob 17:37

Več kot 100 let staro Čebelarsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici bo vodil novi predsednik

V nedeljo, 31. januarja, so se v Lovskem domu pri Sv. Juriju ob Ščavnici, na že 104. občnem zboru, zbrali čebelarji in čebelarke, po mnenju prisotnih gostov iz Čebelarske zveze društev Pomurja in Čebelarske zveze Slovenije, enega najbolje organiziranih, najštevilčnejših in najbolj aktivnih čebelarskih kolektivov v Sloveniji, čebelarskega društva Sveti Jurij.

nedelja, 31. januar 2016 ob 16:56

Nora zabava v Nedelici s Sandijem

V Nedelici nadaljujejo z letošnjo sezono zabav. Tokrat je za odlično vzdušje in zabavo poskrbel privlačni šarmer s kitaro Sandi Cenov. Sandi je z znanimi hiti poskrbel za noro zabavo in plesno vzdušje. Za ostale glasbene vložke pa je skrbel DJ Kiki MC.

nedelja, 31. januar 2016 ob 15:25

V Ivanjševcih ob Ščavnici so zabeležili škofijski misijon

Ob 10-letnici ustanovitve Škofije Murska Sobota, ki jo obeležujemo letošnje leto, so v Škofiji Murska Sobota pripravili Škofijski misijon na katerega se pripravlja že od leta 2011, ko je bilo to sklenjeno in potrjeno na seji Zbora svetovalcev.

nedelja, 31. januar 2016 ob 15:19

Prireditev za stare starše v vrtcu Cezanjevci in enoti vrtca Stara Cesta

V petek, 29. 1. 2016 smo v vrtcu Cezanjevci in naši enoti na Stari Cesti, gostili stare starše. Na ta dan smo se še posebej pripravljali, saj se zavedamo kakšen pomen imajo stari starši pri vzgoji svojih vnukov. Otroci so skozi igro, ples in pesem vsak dan povedali kaj čutijo do svojih babic in dedkov, kako zelo jih imajo radi in kaj z njimi najraje počnejo. Strokovne delavke smo od otrok izvedele marsikaj zanimivega. Na dan prireditve, smo vse to starim staršem z veseljem tudi prikazali ...

nedelja, 31. januar 2016 ob 09:32