Prvi božični oratorij v župniji Cezanjevci

V župniji svetega Roka in Sebastjana v Cezanjevcih je v soboto, 20. decembra, potekal prvi božični oratorij, katerega se je udeležilo 31 otrok. Dan prvega božičnega oratorija so začeli z uvodno molitvijo in nagovorom domačega župnika Jožeta Kolmanka. Pogovarjali so se o božiču in njegovem pomenu, pri čemer so se skupaj spomnili zgodbe o Jezusovem rojstvu ter med drugim ugotovili, da bistvo božiča niso samo darila, ampak preživljanje praznikov v krogu družine in razmišljanje o Bogu ...

sreda, 31. december 2014 ob 13:27

Najbolj brano v letu 2014

Leto je spet naokoli, zato smo na portalu pregledali katere novice so v iztekajočem se letu pritegnile največ pozornosti naših bralcev. Kot vsa leta prej, tudi to leto ni izjema, saj sta najbolj brani rubriki Črna kronika in Družabna kronika.

sreda, 31. december 2014 ob 09:57

Božični koncert v cerkvi sv. Mihaela v Veržeju

V soboto, 27. decembra, je Kulturno društvo »Slavko Osterc« iz Veržeja pripravilo božični koncert v cerkvi Sv. Mihaela v Veržeju. Na koncertu so nastopili otroci iz vrtca Veržej, učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer (Aljaž Jurič – kitara, Neja Mladenovič – flavta, Katja Poštrak – trobenta, Mirjam Ivančič – flavta in Staša Poštrak – violončelo), družina Ivančič iz Veržeja, kvartet Jeruzalem, vokalna skupina Turističnega druš ...

torek, 30. december 2014 ob 18:24

Na Glavnem trgu stoji snežna skulptura kralja Matjaža

Ekipa sekcije Pohodniki, ki deluje pod okriljem TD Mala Nedelja - Radoslavci, je v torek, 30. decembra, v Ljutomeru na Glavnem trgu izdelala snežno skulpturo kralja Matjaža.

torek, 30. december 2014 ob 16:07

Otroke iz Precetincev obdaril božiček

V prazničnih časih otroško dušo najbolj napolnijo lepi trenutki in božična darila, ki na otroških obrazih narišejo velik nasmeh. Večino otrok je božiček že obiskal, nestrpno pa so ga pričakovali tudi otroci vasi Precetinci.

ponedeljek, 29. december 2014 ob 22:26

Ljubitelji glasbe uživali na božično novoletnem koncertu

Godbeniki KD Pihalni orkester Gornja Radgona, ki deluje že 91 let, so občanom v počastitev dneva enotnosti ter za slovo od starega leta, podarili tradicionalni koncert v Domu kulture v Gornji Radgoni.

ponedeljek, 29. december 2014 ob 22:07

Sneg in sonce pričarala zimsko idilo. V naslednjih dneh zelo mrzlo.

Božič je tudi letos bil zelen, a smo pošiljko snega dobili še pred novim letom, ko je celotno državo zajelo sneženje. Ob snežni odeji, ki je pri nas debela okrog 20 cm ter sončnem vremenu, se je naša pokrajina odela v pravo zimsko idilo. A lepa je na ogled, občutek je malo manj prijeten, saj vremenoslovci v nasldnjih dneh napovedujejo do -15 stopinj Celzija.

ponedeljek, 29. december 2014 ob 17:13

V Veržeju v krošnji drevesa ob Marijinem kipu bivajo sove uharice

Že nekaj časa ob glavni cesti nedaleč stran od župnijske cerkve v Veržeju, cel dan prebiva v krošnji drevesa pet sov uharic. Skozi cel dan sedijo na vejah krošnje drevesa, dremajo, niti mimoidoči sprehajalci, vozniki jih nič ne motijo. Kaj jih je prevedlo sem in kaj neki je v tem centru Osterčevega trga za njih zanimivega - se sprašujejo vaščani Veržeja.

ponedeljek, 29. december 2014 ob 16:39

Praznične lončarske delavnice v Veržeju

V okviru Božična Prlekija so v lončarskem ateljeju Rokodelskega centra domače in umetnostne obrti Veržej pripravili praznične lončarske delavnice na temo »Praznična dekoracija doma«, kjer so lahko udeleženci z lončarsko mojstrico Urško Ambrož izdelovali preproste dekorativne izdelke za dom in se hkrati tudi preizkusili na lončarskem vretenu.

ponedeljek, 29. december 2014 ob 16:29

Bodimo prijazni do hišnih prijateljev

V času prednovoletnih praznikov, kot tudi na sam silvestrski večer in novo leto, bo v zraku videti veliko lučk od umetne svetlobe različnih raket. Ob tem bo tudi veliko pokanja s petardami in drugimi pirotehničnimi sredstvi, kar škoduje tako ušesom človeka, kot tudi živalim, ki nas spremljajo kot hišni prijatelji. Veliko živali v teh dneh celo zapusti svoj dom, ker se zaradi panike ob pokanju petard prestrašijo ter ob iskanju primernega skrivališča izgubijo v okolici.

ponedeljek, 29. december 2014 ob 08:49