Na novoletnem turnirju v odbojki mešanih postav nastopilo enajst ekip

V petek, 26. decembra, je v organizaciji Športne zveze Ljutomer potekal 9. novoletni turnir v odbojki mešanih postav. Enajst prijavljenih ekip, ki so se udeležile turnirja, je prikazalo odlično igro pa čeprav ni bilo denarnih nagrad in se je igralo za razvedrilo. Na turnirju so bili celo gostje iz Ljubljane, ki so se pripeljali 180 km, da se naigrajo dobre odbojke in se družijo z dobrimi ljudmi.

sobota, 27. december 2014 ob 09:38

V Borecih tudi letos velike jaslice na prostem

Skupina krajanov iz Borec v občini Križevci, je pred štirimi leti na pobudo idejnega vodje Pavla Zorka pri vaški kapelici postavila adventni venec v krogu s premerom 6 m. Z njim so med krajani in ostalimi občani poželi veliko odobravanja in pozitivnih odzivov, kar jih je spodbudilo k nadgraditvi projekta s postavitvijo jaslic na prostem. Tako so tudi letos ob koncu adventa pospravili venec in postavili jaslice z velikimi figurami, hlevčkom ter vsem ostalim in tako pričarali zgodbo iz Betlehema ...

petek, 26. december 2014 ob 17:35

S koncem tedna prihaja sneg

Po napovedih vremenoslovcev bodo Slovenijo zajele snežne padavine, ki se bodo okrepile v noči na nedeljo in razširile na vso Slovenijo. Od sobote zvečer do nedelje zvečer lahko zapade do 40 cm snega, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Na severovzhodu, torej v naših krajih, bo padavin manj.

petek, 26. december 2014 ob 16:06

Na Štefanovo blagoslovili konje v Veržeju

Župnija Veržej, Občina Veržej in konjerejci iz župnije Veržej so tudi letos pripravili Štefanov blagoslov konj, kajti sveti Štefan prvi mučenec je zavetnik konj in njemu se zatekajo k molitvi in k prošnjam rejci konj. Letošnji blagoslov konj je bil v petek, 26. decembra, ko so se konjerejci s svojimi plemenitimi živalmi zbrali na župnijskem dvorišču pri blagoslovu.

petek, 26. december 2014 ob 15:22

Voščilo ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Spoštovane Prlečke, spoštovani Prleki! Iskrene čestitke ob državnem prazniku - dnevu samostojnosti in enotnosti.Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba

petek, 26. december 2014 ob 10:07

Betlehemska igra ob božji službi

Nabožični večer, 24. decembra, kakor tudi na sam Božič, 25.decembra, je bilo izredno praznično in slovesno v Evangeličanskicerkvi v Murski Soboti. Šolarke in šolarji, konfirmandi, so namrečob prizadevnosti mentorjev pripravili za številno občinstvo vcerkvi pravo Božično igro. Nastopilo jih je skupno 22 in to vvlogah otrok, mame, očeta, Marije, Jožefa, prodajalcev, angelaGabrijela, vojaka, gostilničarja, služabnika, pastirjev ter trehkraljev (Gašper, Miha in Boltežar).

petek, 26. december 2014 ob 10:05

Obisk Božička in Srčnega pevskega zbora

Poobisku prvega dobrega moža decembra, Miklavža,na sam njegov godovni dan (6. decembra) se je dan pred Božičem vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oglasil še drugi dobridecembrski mož, kar sam Božiček.V spremstvu babice Božičkove se je podal na vse DOSOR-jeve oddelke, obiskal pa je tudi posameznestanovalke in stanovalce, ki so »priklenjeni« na bolniškoposteljo.

petek, 26. december 2014 ob 09:49

Gledališče, filmi in številna darila Božička

Minulonedeljsko dopoldne je drugi dobri mož meseca decembra, Božiček,razveselil okrog 350 otrok v prostorih velikega trgovskega centraMaximus v Murski Soboti, kajti vsi vabljeni (še okrog 100) otrociniti niso prišli. Z darili se je oglasil pri treh večjih skupinah.

petek, 26. december 2014 ob 09:44

Gabrijelca premierno nasmejala ljutomersko občinstvo

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v ponedeljek, 22. decembra, v Domu kulture Ljutomer, pripravila premiero monokomedije z Ljubo Erhatič - Gabrijelca. Monokomedija je prva v 110-letnem ljutomerskem gledališkem delovanju in 45-letnem sodelovanju igralca in režiserja Srečka Centriha v tej skupini.

petek, 26. december 2014 ob 09:38

Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Letošnji Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer, v četrtke, 18. decembra, je to leto prvič potekal v Domu kulture Ljutomer, kjer je na večjem odru svojo glasbeno ustvarjalnost lahko predstavilo večje število učencev šole.

četrtek, 25. december 2014 ob 19:51