V cerkvi sv. Janeza Krstnika je zapel oktet Castrum iz Ajdovščine

Nedelja Jezusovega rojstva, je v Katoliški Cerkvi praznik Jezusovega krsta, ki se obhaja na prvo nedeljo po prazniku Gospodovega razglašenja oz. sv. treh kraljev.

četrtek, 15. januar 2015 ob 19:47

V Železnih Dverih dobili javno dostopen AED

Zdravstveni dom Ljutomer je namestil že osmi javno dostopen avtomatski defibrilator na področju UE Ljutomer. AED je nameščen na Turistični kmetiji Belec v Železnih Dverih, namenjen pa je predvsem krajanom KS železne Dveri ter mimoidočim turistom.

četrtek, 15. januar 2015 ob 14:222

Policisti pred zanesljivo smrtjo rešili prikupnega kužka

Policisti policijske postaje Lenart, so v četrtke, 15. januarja zjutraj, med opravljanjem svojih vsakodnevnih nalog v Lenartu, ob cesti opazili ležečega kužka. Kot vedno v podobnih primerih so preverili, kaj je z živaljo in ali je  morebiti poškodovan. Zgroženi so ugotovili, da je imel kuža okoli vratu zavezano vrv, ki je bila zategnjena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja. Pravzaprav je verjetno že izgubljal svojo bitko s smrtjo.

četrtek, 15. januar 2015 ob 11:31

DUTB ovadil vodstva nekaterih bioplinarn

TV Slovenija je poročala, da je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), zaradi suma kaznivih dejanj Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU) prijavila vodstva 12 podjetij, saj naj bi v teh podjetjih dobili posojila z zavajanjem bančnikov. Prijave naj bi bile vezane na vodstva neuspešnih bioplinarn.

sreda, 14. januar 2015 ob 22:1711

Nova izmenjava v projektu Linked Age

Na letališču Brnik je Goran Kuzma, socialni delavec DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v torek 13. januarja, pričakal prihod 67-letnega Dragana Josifoskega iz Skopja. Le-ta je stanovalec Doma za starejše - Hotel Idila v makedonskem glavnem mestu, ki je prišel v Slovenijo v okviru enotedenske izmenjave stanovalcev domov mednarodnega projekta Linked Age. Tako je ob 20. uri zvečer že bil nameščen v eno izmed lepo urejenih bivanjskih sob v radenskem DOSOR-ju. Istega dne zjutraj pa ...

sreda, 14. januar 2015 ob 19:26

Krava Šeka povrgla trojčke na kmetiji Žižek

Čeprav kmetijstvo in govedoreja v zadnjem času precej upada in je zelo v slabem stanju, nekateri še vedno vztrajajo in redijo krave molznice. Tako je te dni na kmetiji Žižek v Lokavcih pri Negovi, sedemletna krava Šeka skotila trojčke. Sedaj je krava Šeka že petič telila in povrgla male trojčke teličke.

sreda, 14. januar 2015 ob 11:45

Prvi zvončki so že pokukali na plano, pa čeprav je še zima

V svet ob Muri je z veliko naglico prišla »prava pomlad«, pa čeprav smo še sredi zime, kajti sedanje januarske dnevne temperature so za ta čas izjemno visoke. Po analizi vremenoslovcev so take spremembe vremena sicer običajne. Vreme namreč v veliki meri kroji človek, zato se mu vreme tudi velikokrat »maščuje«.

torek, 13. januar 2015 ob 20:35

Na drsališču bodo pripravili športno zabavno prireditev »Lotmerk na ledu«

Kot smo že pisali, bo drsališče v Ljutomeru, zaradi velikega obiska odprto dlje, kot je bilo sprva predvideno. Obiskovalcem bo na voljo do 21. februarja. Da bi se drsališče v tem času kar najbolje izkoristilo, bodo pri Športni zvezi Ljutomer pripravili športno zabavno prireditev Lotmerk na ledu.

torek, 13. januar 2015 ob 13:30

Policija opozarja uporabnike bankomatov na previdnost

Policija ponovno opozarja na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatu. V zadnjem obdobju je bilo obravnavanih več primerov napadov na bankomate s pomočjo pasti za gotovino, znane tudi pod imenom "cash trapping".

torek, 13. januar 2015 ob 13:10

Za vzhodno Slovenijo napovedan močan veter

V torek popoldne in v prvi polovici noči na sredo bo v višjih legah vzhodne Slovenije pihal močan veter, opozarja Agencija za okolje (Arso). Sunki jugozahodnega vetra bodo presegli hitrost 70 km/h, za vzhodno Slovenijo pa je zaradi vetra izdan tudi oranžni alarm za torek in sredo.

torek, 13. januar 2015 ob 12:21