Skupno srečanje kolednikov v župniji Ljutomer

V bogoslužju imenujemo praznik Sveti trije kralji, tudi razglašenje Gospodovo. Velja za enega najstarejših praznikov v Cerkvi. Njegova zgodba je znana. Ob času Jezusovega rojstva se je na Vzhodu prikazala čudovita zvezda. Modri - tako jim pravi evangelij - so bili učeni možje odličnega rodu, ki so imeli pri vladarjih velik vpliv. Zato jim pravimo kralji.

nedelja, 11. januar 2015 ob 09:46

Kolesa Babičevega mlina se vrtijo tudi pozimi

Na reki Muri stoji Babičev mlin, ki je bil sedaj odet v zimsko odejo s snegom in je bila prava zimska idila, saj tudi v teh zimskih mesecih mlin obratuje. Babičev mlin je na kopnem, mlinska kolesa so na vodi reke Mure, katera poganja voda in tako krušna žita melje v moko. V mlinu je tudi moč kupiti več vrst moke, pšenično, rženo, ajdovo, proseno, koruzno, pirino, izdelujejo pa tudi ajdovo in proseno kašo. Največjo težo pri mletju v Babičevem mlinu imata oče Vladimir in hčerka Karmen ...

nedelja, 11. januar 2015 ob 09:32

Sandra Vučko iz Cvena okronana za 19. Vinsko kraljico Slovenije

V petek, 9. januarja, je v hotelu Radin v Radencih kot 19. Vinska kraljica Slovenije za leto 2015 poslanstvu nacionalne vinske krone prisegla Sandra Vučko iz Cvena pri Ljutomeru. Sandra Vučko bo v letu 2015 združevala slovenske vinorodne dežele ter predstavljala slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino. V novembru 2014 jo je izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke.

sobota, 10. januar 2015 ob 16:342

Koledar prireditev v občini Ljutomer januar 2015

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v januarju.

sobota, 10. januar 2015 ob 09:45

Drsališče v Ljutomeru bo odprto do 21. februarja

To zimo v Ljutomeru na Glavnem trgu za dodatno praznično ponudbo skrbi drsališče, ki je pričelo obratovati 8. decembra. Sprva je drsališče namenilo obratovati do začetka januarja, a so se na občini zaradi velikega obiska odločili, da bo odprto do 21. februarja.

petek, 9. januar 2015 ob 16:33

Sprejeli predlog proračuna za leto 2015 in razrešili predstavnike v svetih javnih zavodov

V sredo, 7. januarja, je v Ljutomeru potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Kot smo že poročali, je na seji županja mag. Olga Karba, tudi uradno imenovala dva podžupana. To funkcijo bosta v mandatnem obdobju 2014-2018 opravljala Janko Špindler in Boro Zemljak.

petek, 9. januar 2015 ob 10:168

Božični koncert »Angel pripoveduje«

V Svetem Tomažu so pevci znova pričarali nepozaben večer. Ob zvokih otroškega pevskega zbora Mavrica, Župnijskega pevskega zbora in Anima mea so malo vaško cerkev pri Svetem Tomažu napolnili z zvoki miline in radosti. Koncert se je odvijal v nedeljo, 28. decembra, in je bil odlično obiskan. Izvedli so ga kar dvakrat, popoldne in zvečer, da bi si ga lahko ogledalo čimveč ljudi. Posebni gostji večera sta bili Nuška Drašček in Zdenka Šafarič, nastopajoči so peli ob spremljavi benda ...

četrtek, 8. januar 2015 ob 18:52

Janko Špindler in Boro Zemljak podžupana Občine Ljutomer

Na 2. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je potekala v sredo, 7. januarja, je županja mag. Olga Karba, tudi uradno imenovala podžupana v mandatnem obdobju 2014-2018. To funkcijo bosta opravljala Janko Špindler in Boro Zemljak, člana občinskega sveta, ki sta v svet bila izvoljena na županjini listi. Oba bosta svoji funkciji opravljala nepoklicno.

četrtek, 8. januar 2015 ob 13:411

Državljan Bosne in Hercegovine v vozilu nezakonito prevažal 24 tujcev

Mobilna enota Finančnega urada Murska Sobota je 22. decembra 2014 dopoldne, na avtocesti Pince–Murska Sobota opravljala nadzor nad prevozi v cestnem prometu. Zaustavili so tovorno vozilo Peugeot Boxer z registracijo Bosne in Hercegovine in ga pospremili na avtocestno počivališče Dolinsko. Pri kontroli vozila in potnikov so odkrili, da 27-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine, v vozilu prevaža 24 tujcev, ki jih je nezakonito pripeljal na območje Republike Slovenije. Med tujci ...

četrtek, 8. januar 2015 ob 11:07

Spominski pohod do rojstne hiše akademika dr. Antona Trstenjaka

Planinsko društvo Gornja Radgona in OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, pripravljata v soboto, 10. januarja 2015, že 11. Spominski pohod do rojstne hiše akademika prof. dr. Antona Trstenjaka, velikega Prleka in velikega Slovenca svetovnega slovesa, kateri je vse svoje življenje posvetil človeku in iskanju poti do njega.

četrtek, 8. januar 2015 ob 08:45