Pripovedovalsko popoldne v DOSOR-ju

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je potekalo v torek, 10. februarja, od 16. ure dalje, pripovedovalsko popoldne, ki se je nadaljevalo z Valentinovo ustvarjalno delavnico.

sreda, 11. februar 2015 ob 16:31

Odprtje novih prostorov Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož

Slovenski kulturni praznik je bil letos v Ormožu zaznamovan na nadvse veličasten način. V petek, 6. februarja,  je potekala slovesna otvoritev novih prostorov Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož.

sreda, 11. februar 2015 ob 14:04

Ljutomer ena izmed 12 najbolj razvojno prodornih občin Slovenije

V okviru slovenske ISSO raziskave projekta Zlati kamen, ki že četrto leto išče razvojno najbolj prodorno občino, je znanih dvanajst finalistk iz štirih regij. To so: Kranj, Piran, Šempeter-Vrtojba, Kostel, Ljubljana, Šentrupert, Kozje, Slovenske Konjice, Velenje, Ljutomer, Murska Sobota in Turnišče. V raziskavo je vključenih 51 ključnih indikatorjev razvojne uspešnosti z osmih področij: demografija, učinkovitost, gospodarstvo, trg dela, izobraževanje, življenjski standard, socialna ...

sreda, 11. februar 2015 ob 09:332

Gradnja kanalizacijskega omrežja je v zaključni fazi

V okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure - 2. sklop (Občina Gornja Radgona) so praktično že zaključena dela vezana na prestavitev potoka Hercegovščak in izgradnjo platoja za centralno čistilno napravo (CČN). Osrednja dela še vedno potekajo na čistilni napravi, ki se gradi kot eno etažna zgradba z ravno armiranobetonsko streho in bo zajemala prostore za strojno zgoščevanje blata, kompresorsko postajo, elektroagregat, upravne prostore, laboratorij, prostor ...

sreda, 11. februar 2015 ob 08:38

Premiera filma Prleške Atene pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine Sveti Jurij ob Ščavnici je ob slovenskem kulturnem prazniku v nedeljo, 8. februarja, v Kulturnem in upravnem središču Svetu Jurij ob Ščavnici, pripravilo proslavo z naslovom Prleške Atene, katero so posvetili 110-letnici rojstva akademika dr. Bratka Krefta. Hkrati so se spomnili velikih mož, kateri so bili v tem skrajno vzhodnem delu Prlekije bodisi rojeni ali pa so tukaj preživeli del svojega življenja, s svojim življenjskim ...

torek, 10. februar 2015 ob 18:28

Pijan povzročil prometno nesrečo, pri tem šest poškodovanih, ena huje

V torek, 10. februarja, okoli 14.45, sta na cesti Ptuj - Ormož, pri odseku za Cunkovce, trčili dve osebni vozili. V prometni nesreči se je poškodovalo šest oseb. Pri tem so posredovali gasilci PGD Ptuj, ki so pomagali reševalcem NMP pri nudenju prve pomoči, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, obe vozili postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulatorja ter preverili so iztekanje motornih tekočin in počistili cestišče.

torek, 10. februar 2015 ob 17:41

Potrdili proračun in imenovali predstavnike v svete javnih zavodov

V torek, 10. februarja, je v Ljutomeru potekala 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji, ki je imela pet točk, so med drugim obravnavali dopolnjen predlog odloka o proračunu Občine Ljutomer za leto 2015 ter imenovanja predstavnikov Občine Ljutomer v svete oz. upravne odbore javnih zavodov.

torek, 10. februar 2015 ob 17:072

V bivalnem kontejnerju našli mrtvo osebo

V torek, 10. februarja, okoli 13. ure, je Uprava RS za zaščito in reševanje bila obveščena, da v Dragoviču v občini Juršinci odpirajo bivalni kontejner, saj naj bi obstajal sum, da je v njem mrtva oseba.

torek, 10. februar 2015 ob 16:04

Romeo in Julija po prleško sta prepričala žirijo v Turnišču

Učenci OŠ Mala Nedelja so se zelo uspešno predstavljali na Literarnem - likovnem - multimedijskem - ustvarjalnem natečaju, ki je potekal v organizaciji Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče, Občine Turnišče, ZKD Lendava in OI JSKD Lendava.

torek, 10. februar 2015 ob 13:03

Praznični popoldan v Občini Rogašovci

V osrednji kulturni dvorani na Trgu svetega Jurija, v središču Občine Rogašovci, se je v nedeljo, 8. februarja, na sam slovenski kulturni praznik številno občinstvo spomnilo največjega slovenskega poeta, dr. Franceta Prešerna.

torek, 10. februar 2015 ob 12:12