Aktualno na GFML - februar 2015

Člani novinarskega krožka GFML so ta mesec pripravili novo TV oddajo, že štirideseto po vrsti. Tokrat si v videu lahko ogledate vse od delavnic za osnovnošolce Znanje za mlade, pri katerih so člani novinarske delavnice pripravili prispevke, objavljene v tej oddaji, Neodvisne filmske produkcije, Prešernovanja, proslave ob Slovenskem kulturnem prazniku, otvoritve likovne razstave Filipa Kulčarja in Barbare Lenarčič, krvodajalske akcije, ekskurzije v Maribor, konference Pemures in ogleda ...

petek, 13. februar 2015 ob 09:10

Kaj je vzrok problemom medgeneracijske komunikacije?

Izražanje in dojemanje potreb vsakega posameznika je vzrok številnim problemom medgeneracijske komunikacije, sploh, če je vsak izmed nas z mislimi odsoten (Ni pri sebi !) ter istočasno s tem razpršena tudi naša energija. O tem je tekel razgovor z Rajkom Škaričem, enkratnim poznavalcem odnosov med ljudmi, ki že vrsto let sodeluje pri reviji »Skupaj za zdravje človeka in narave«, je pa tudi odličen predavatelj. Bilo je to srečanje v sredo, 11. februarja zvečer, v DOSOR-ju, ...

petek, 13. februar 2015 ob 08:54

Jožefa Kovačič iz Logarovcev je praznovala svoj 102. rojstni dan

V Logarovcih v občini Križevci pri Ljutomeru je v četrtek, 12. februarja, na svojem domu praznovala svoj 102. rojstni dan Jožefa Kovačič, po domače jo kličejo Zefika. Čeprav nikoli ni bila poročena, je na stara leta še vedno dobrega zdravja in spomina. Navkljub visoki starosti nam je ob obisku dejala, da se še kar dobro počuti.

petek, 13. februar 2015 ob 08:34

Veliko zanimanje za koncert Oliverja Dragojevića v Ljutomeru

V soboto v Ljutomer prihajajo Oliver Dragojević & Dupini ter klapa Rišpet. Organizator nam je sporočil, da tudi letos vlada velik interes za njegov koncert, saj so najavljeni njegovi oboževalci iz praktično celotne Slovenije, iz Kopra, Trbovelj, Celja, Ljubljane, ... je pa tudi nekaj rezervacij iz tujine in sicer iz Beograda, Dunaja in iz Bratislave.

četrtek, 12. februar 2015 ob 21:00

Prepoznate predmete iz kaznivih dejanj?

Policijska postaja Murska Sobota obravnava več kaznivih dejanj tatvin, katere so bile izvršene iz stanovanjskih hiš in priročnih delavnic na območju Pomurja.

četrtek, 12. februar 2015 ob 17:41

Zapoznelo, a odlično, doživetje Prešerna

Kulturna prireditev Osnovne šole Radenci v čast slovenskega kulturnega praznika, ki je odpadla 5. februarja, bila izvedena v sredo, 11. februarja popoldne v avli šole. Pod motom Dušana Velkavrha: »Mlade oči sosvetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra. V mladih očeh veselje insmeh porajata vedre sončne dni...«, je bil izveden bogat glasbeno-literarni recital ljubezenske poezije.

četrtek, 12. februar 2015 ob 13:58

Tone Ficko prejemnik Bloudkove plakete

V sredo, 11. februarja, so v Cankarjevem domu podelili najvišja priznanja na področju športa, Bloudkova priznanja za leto 2014. Letošnja podelitev je bila še posebej slavnostna, saj so hkrati obeležili jubilejno, petdeseto podelitev, ki se je je udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Stanislava Setnikar Cankar.

četrtek, 12. februar 2015 ob 11:49

Sprejeli proračun za leto 2015 in s pomočjo javnega poziva imenovali nove predstavnike v javne zavode

Občinski svet Občine Ljutomer je na svoji 3. redni seji, v torek, 10. februarja, potrdil dopolnjen predlog proračuna za leto 2015. Kot so na občini pojasnili, "sprejeti proračun nadaljuje zasledovanje enakomernosti razvoja celotne občine ter ohranja za 3,26 milijonov sredstev namenjenih občanom, društvom in drugim organiziranim skupinam, ki s svojim kulturnim ustvarjanjem, športnim udejstvovanjem, pravilnim odnosom do naravne in kulturne dediščine ter drugimi pomembnimi dejavnostmi mo ...

četrtek, 12. februar 2015 ob 09:069

55. jubilejno kurentovanje tik pred vrhuncem

Po otvoritveni, etnografski povorki preteklo soboto, ki je na Ptuj privabila približno 5.000 obiskovalcev, svoje obredje pa je prikazalo 1.700 etnografskih likov iz osmih držav, vsak večer pred Mestno hišo in na ptujski pustni tržnici približno 500 obiskovalcev spremlja prikaze etnografskih likov in uživa na etno pop rock festivalu. Prikazom etnografskih likov bodo do pokopa pusta, v torek 17.2. ob 17-ih, ob večerih sledili še koncerti glasbenikov: Weekend band, Infected, Tretja izmena, Š ...

sreda, 11. februar 2015 ob 17:22

»Starši – roparji izkušenj svojih otrok«

V četrtek, 5. februarja, je v vrtcu Ljutomer potekalo poučno-izobraževalno predavanje Aleša Čerina iz Ljubljane, z naslovom »Starši-roparji izkušenj svojih otrok«, ki ga je za starše in vzgojiteljice, organizirala ravnateljica Marija Pušenjak.

sreda, 11. februar 2015 ob 16:59