Novi gasilski sodniki tudi v Pomurju

50-urni ciklus teoretičnega in praktičnega usposabljanja in izobraževanja za pridobitev naziva specialnostni sodnik gasilskih in gasilsko-športnih disciplin je po nekaj letih premora obiskovalo 27 tečajnikov, točneje 23 gasilcev in štiri gasilke iz enajstih občinskih gasilskih zvez pomurske gasilske regije. Vodja tečaja sta bila izkušena pomurska gasilska sodnika Martin Ficko in Andrej Trstenjak.

sobota, 24. januar 2015 ob 19:41

11. Grossmann bo potekal od 14. do 18. julija

Mednarodni festival fantastičnega filma in vina Grossmann vsako leto v Ljutomer privabi umetnike, filmske navdušence in radovedneže v pestro dogajanje iz področja filma, vina, glasbe, nenavadnih razstav, delavnic itd, na več prizoriščih. Grossmannov festival je aktivni član Evropske federacije festivalov fantastičnega filma (EFFFF - European Fantastic Film Festivals Federation), največje mreže festivalov žanrskega filma na svetu.

petek, 23. januar 2015 ob 19:38

Na Cvenu je potekal posvet članov prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer je v Zadružnem domu na Cvenu organizirala posvet predsednikov in poveljnikov gasilskih društev, članic zadolženih za delo članic po gasilskih društvih in članov zadolženih za delo z mladino prav tako v gasilskih društvih. Gasilski posvet je bil vsekakor dobrodošel za vse člane te velike prostovoljne organizacije v Prlekiji.

petek, 23. januar 2015 ob 18:53

Obiskovalci pomagajo deželo nakupov spreminjati tudi v deželo dobrodelnosti

Kljub številnim prednostim sodobnega načina življenja se mnogi srečujejo s perečimi težavami, ki so brez družbene solidarnosti pogosto nepremostljive. S tem razlogom si v centrih Qlandia vseskozi prizadevajo s svojimi aktivnostmi prispevati k izboljšanju stanja v lokalnih skupnostih in obiskovalce v deželi nakupov spodbuditi tudi k dobrodelnim aktivnostim.

petek, 23. januar 2015 ob 18:21

Roman Leljak predstavil svojo najnovejšo knjigo Speča UDBA

Roman Leljak, pisatelj in raziskovalec, ki deluje v okviru Društva za raziskovanje zgodnje zgodovine, se je pred leti odločil za raziskovanje dela in nalog, ki so jih v času druge svetovne vojne in po njej vse do danes izvajali številni organi v SFRJ in v Sloveniji nad ljudmi, ki so drugače mislili, kot je takrat mislila Zveza komunistov Jugoslavije in Slovenije.

petek, 23. januar 2015 ob 14:103

Na 3. redni seji potrjen osnutek Odloka o proračunu Občine Sv. Jurij ob Ščavnici za leto 2015

Člani Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, so v sredo, 21. januarja, opravili 3. redno sejo OS. Seje se je udeležilo devet svetnikov od skupaj desetih, v obravnavo in potrditev je bilo predlaganih 15 točk dnevnega reda, katerega so na predlog župana Miroslava Petroviča na seji razširili še s točko Obravnava in sprejem sklepa o imenovanju članov v Odbor za proračun Občine Sv. Jurij.

petek, 23. januar 2015 ob 13:53

Športnika leta 2014 sta Sara Rojnik in Jože Sagaj ml.

V četrtek, 22. januarja, je Športna zveza Ljutomer že 45. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica in športnik leta 2014 sta Sara Rojnik in Jože Sagaj ml., športno društvo leta 2014 pa je Kasaški klub Ljutomer.

petek, 23. januar 2015 ob 09:023

Županja pripravila sprejem

V sredo, 21. januarja, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, pripravila sprejem, kamor so bili vabljeni podjetniki, predstavniki državnih institucij, članice in člani Občinskega sveta, predsedniki krajevnih skupnosti, predsedniki političnih strank, direktorji in ravnatelji javnih zavodov, ...

četrtek, 22. januar 2015 ob 19:42

Uspešna menjava v programu Linked Age

Kot smo že poročali na spletnih straneh »Prlekije«, sta se v dneh od 13. do 20. januarja v okviru mednarodnega projekta izmenjave stanovalcev domov za starejše Linked Age izmenjala stanovalec DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, 62-letni Ratko Majstorović in 76-letni Dragan Josifoski, ki je sicer stanovalec Doma starejših Idila v Skopju.

četrtek, 22. januar 2015 ob 09:53

Ormožan Bezjak eden ključnih mož za zmago nad Brazilijo

Slovenska rokometna reprezentanca se te dni mudi v Katarju, kjer nastopajo na svetovnem rokometnem prvenstvu. Po treh zmagah in porazu so na dobri poti, da lahko osvojijo celo prvo mesto v skupini A. Na prvenstvu so premagali Čile, Belorusijo, nato izgubili proti domačinom Katarju, v sredo pa premagali Brazilce, kjer je eno izmed ključnih vlog odigral 28-letni Ormožan Marko Bezjak.

četrtek, 22. januar 2015 ob 08:54