Pred 50. leti sta v skupen zakon stopila zakonca Borovič iz Sitarovcev

Pisalo se je leto 1965, ko sta v skupen zakon stopila, danes dedek in babica Jožef in Jurica Borovič iz Sitarovcev pri Mali Nedelji, v župniji Mala Nedelja. Pred 50. leti sta si torej v domači župnijski cerkvi pri Mali Nedelji obljubila zakonsko zvestobo, ki je trdna že dolgih pol stoletja. Zakon pa sta ovekovečila še s civilnim obredom, ki je bil prav tako pri Mali Nedelji, pri čemer je tako njun zakon postal še bolj trden.

nedelja, 18. januar 2015 ob 10:06

Spopadle se bodo ekipe štirih cerkva

To nedeljo, 18. januarja, tik po družinskem kosilu, bo v prekmurski prestolnici Murska Sobota, na sporedu izjemen versko-športno obarvan dogodek, ki bo gotovo pritegnil veliko pozornost. Najprej bo namreč v telovadnici I. Osnovne šole Murska Sobota potekal ekumenski nogometni turnir, ki se bo začel ob 14. uri, na njem bodo nastopile ekipe rimskokatoliške, evangeličanske, pravoslavne in binkoštne cerkve.

nedelja, 18. januar 2015 ob 09:51

Jungle stoplight party v diskoteki Oxygen

Minuli petek, je Prleški študentski klub, v diskoteki Oxygen v Ljutomeru organiziral Jungle stoplight party, kjer so obiskovalci z barvo svoje majice dali vedeti ali so zasedeni ali samski. Zabava je potekala v novejšem delu diskoteke - "v džungli".

nedelja, 18. januar 2015 ob 09:17

Na bolšjem sejmu v Iljaševcih najrazličnejši rabljeni predmeti

Čeprav je dandanes na vasi sejmov vse manj se je Franc Kosi iz Iljaševcev pri Križevcih pri Ljutomeru v Prlekiji odločil, da bo organiziral pravi domači ljudski bolšji sejem in sicer po vzoru bolšjih sejmov v sosednjih državah, kjer so se taki in podobni sejmi med ljudmi zelo »prijeli« in ljudje so jih vzeli kot za svoje.

sobota, 17. januar 2015 ob 19:07

Bomo še vedno gradili hiše s kletmi, kjer je visoka podtalnica in v bližini reka?

V posebni sobi restavracije Zvezda Turizem v Murski Soboti je s pričetkom ob 9. uri 16. januarja potekala letošnja prva seja članov Štaba Civilne zaščite za Pomurje pod vodstvom poveljnika CZ za Pomurje, Martina Smodiša. Seznanili so se ter sprejeli poročila: o pomembnejših izvedenih aktivnostih na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2014, o večjih intervencijah ob nesrečah v letu 2014, o analizi poplav septembra 2014 v Pomurju, o načrtovanju na področju za ...

sobota, 17. januar 2015 ob 09:31

Celoten izkupiček namenili za gradnjo vadbenega gasilskega centra v Ormožu

Gasilska zveza Ormož, Svet podravske regije in Radio Prlek, so v četrtek, 15. januarja, v športni dvorani na Hardeku, organizirali dobrodelni koncert z naslovom Mi za gasilce. Na koncertu so nastopili Klapa Solinar s Slavkom Ivančićem ter Tamburaški ansambel Zorule. Pokrovitelja prireditve sta bila med drugim Mitja Bervar, predsednik državnega sveta RS in Alojz Sok, župan občine Ormož.

sobota, 17. januar 2015 ob 08:09

V Ljutomeru govorili o razvojnih politikah na področju obnovljivih virov energije

V Ljutomeru je v četrtek, 15. januarja, potekala strokovna konferenca Razvojne politike na področju obnovljivih virov energije. Konferenca se je odvijala v okviru slovensko-avstrijskega projekta "PEMURES", pri katerem je v ospredju izmenjava znanj in sodelovanje na področju obnovljivih virov energije, s katerim se trajno izboljšuje tudi čezmejna regija. Na konferenci so se osredotočili na lokalne skupnosti in skrbnike razvojnih politik slovenske in avstrijske čezmejne regije in s tem na vse ...

petek, 16. januar 2015 ob 19:27

Z lažnimi profili na socialnih omrežjih terjali denar od žrtev

Policisti PU Murska Sobota so proti koncu leta 2014 obravnavali tri prijave sumov storitve kaznivih dejanj Izsiljevanja po 213. člena KZ-1. Kaznivo dejanje je bilo storjeno na način, da si je storilec na socialnem omrežju Facebook naredil lažni spletni profil ter pošiljal sporočila žrtvam in sicer, da morajo plačati 50 oz. 100 evrov. Plačilo v določenem znesku je storilec zahteval na način, da naj žrtev na najbližji bencinski črpalki kupi kartico »paysafecard« v določenem ...

petek, 16. januar 2015 ob 13:53

Projekt »Rešujmo življenja, vsaka sekunda šteje!« - kaj moramo vedeti

Namen projekta »Rešujemo življenja – vsaka sekunda šteje« Zdravstvenega doma Ljutomer je vzpostavitev čim gostejše mreže javno dostopnih AED, ki pa bodo koristni le, če občani vedo, kje se nahajajo in kako jih uporabiti.

petek, 16. januar 2015 ob 09:21

V cerkvi sv. Janeza Krstnika je zapel oktet Castrum iz Ajdovščine

Nedelja Jezusovega rojstva, je v Katoliški Cerkvi praznik Jezusovega krsta, ki se obhaja na prvo nedeljo po prazniku Gospodovega razglašenja oz. sv. treh kraljev.

četrtek, 15. januar 2015 ob 19:47