Polje sončnic

Zima se vztrajno bliža, v spodnji galeriji in videu pa si lahko ogledate še polje sončnic, ki smo ga posneli v sredini oktobra na Kamenščaku, ko so še nas greli topli jesenski dnevi.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 18:37

Otroci iz Osnovne šole Veržej obiskali ekološko kmetijo Topolovec v Veržeju

Na osnovni šoli Veržej dajejo velik poudarek zdravemu načinu življenja in prehrani s slovenskimi kmetijskimi proizvodi. Na tak način otroci spoznavajo slovensko kmetijstvo in podeželje nasploh, zlasti doma pridelane hrane v domačem prleškem lokalnem okolju.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 17:14

Rogašovci: Smreka za praznični december

NaTrgu svetega Jurija v središču Občine Rogašovci so zadnjinovembrski večer, na prvo adventno nedeljo, slovesno prižgali lučkena drevesu, smreki, ki so jo postavili člani Prostovoljnegagasilskega društva Večeslavci ob pomoči članov tamkajšnjegaKluba malega nogometa in številnih ostalih občanov.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 10:43

Tudi letos odpada listje

»Listjevabi« je vsakoletno jesensko druženje prijateljev Vrta spominov intovarištva na Petanjcih, ki ga upravlja Ustanova d. Šiftarjevafundacija, s predsednikom ErnestomEbenšpangerjem na čelu. Ker je ta kraj pravzaprav skozi vse leto srečevališče naštevilnih raznoraznih prireditvah, ni nič manj pomemben jeseni, kose več kot petsto drevnin obarva v neštevilne jesenske barve.Listje se osuši, ponagaja mu tudi veter in odpade, da je vrtpotrebno očistiti.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 10:22

Srečali so se starejši krajani mesta Ljutomer

KS Ljutomer in KO RK Ljutomer, sta v petek, 28. novembra, v dvorani ŠIC Ljutomer, organizirala srečanje starejših krajanov mesta Ljutomer.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 09:55

Projektu Virus se letos pridružuje rekordno število študentskih klubov

1. december je dan, ko lahko z nošenjem rdeče pentlje izrazimo svoje zavedanje o prisotnosti aidsa in solidarnost ter podporo okuženim. Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu se je letos aktiviralo tudi rekordno število študentskih klubov, ki bodo v podporo obolelim opozarjali in ozaveščali o tej smrtonosni bolezni.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 08:40

Slovenci podprvaki v rekreativnem malem nogometu

Slovenska rekreativna reprezentanca v malem nogometu, je minule dni uspešno nastopala na evropskem prvenstvu miniEURO 2014. Njihovo uspešno pot do finala smo spremljali tudi na našem portalu, saj je v reprezentanci igralo osem Prlekov oz. Prekmurcev.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 00:011

8. Večer folklore »Srečno hodi ti nevesta«

Že tradicionalno zadnjo soboto v novembru Leščečki pripravijo svoj letni koncert v Domu kulture Veržej. Predstavili se bodo še ljutomerskemu občinstvu in sicer v soboto, 6. decembra, ob 19. uri, v Domu kulture Ljutomer.

nedelja, 30. november 2014 ob 14:43

Prvi letošnji Božični bazar v Ljutomeru je potekal že v novembru

V soboto, 29. novembra, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal Božični bazar, ki je bil prvi letošnji in že v novembru, saj je tudi letošnja prva adventna nedelja že na zadnji novembrski dan. Na bazarju so se na stojnicah predstavili številni ponudniki različnih izdelkov, ki so tako ali drugače že povezani s prazniki, ki prihajajo.

nedelja, 30. november 2014 ob 14:22

Zgodovinski dan slovenske malonogometne reprezentance

Včeraj je bil za slovensko malonogometno reprezentanco zgodovinski dan, saj so se prvič na evropskih prvenstvih uvrstili najprej v četrtfinale, potem pa v polfinale. Po zmagi s Španijo 4:1 je v večernih urah sledila še tekma s Kazahstanom. Junak tekme s Španijo je bil Mitja Flisar, ki je špansko mrežo zatresel kar trikrat, za 4:1 pa je zadel Darko Zorko.

nedelja, 30. november 2014 ob 11:13