Sprejem novih ministrantov v župniji Ljutomer

V nedeljo, 21. decembra, na četrto adventno nedeljo, so v ljutomerski župniji pri deseti sveti maši, slovesno med ministrantske vrste sprejeli nove članice in člane, kateri so se že nekaj časa vestno pripravljali na to pomembno službovanje.

petek, 2. januar 2015 ob 09:09

Deseto tradicionalno tekmovanje ob Dnevu samostojnosti in enotnosti za prehodni pokal

Strelsko društvo Rudar Presika je v petek, 26. decembra, organiziralo že 10. tradicionalno strelsko tekmovanje ob Dnevu samostojnosti in enotnosti za prehodni pokal, v streljanju z malo kalibrsko puško. Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 36 strelcev.

petek, 2. januar 2015 ob 08:55

»Več zelenjave za več zdravja v 2015«

V decembru, ki šteje tudi za mesec obdarovanj in pomaganj tistim, ki so tako ali drugače ogroženi ali pa jim primanjkuje osnovnih potrebščin in sredstev za življenje, mnoge organizacije in posamezniki pomagajo na različne načine, tako ljudem kot tudi zavrženim, zapuščenim in trpinčenim živalim ter hišnim ljubljenčkom. In med tistimi, ki želijo pomagati, sta tudi podjetna Mario in Niko iz podjetja Kmetijsko gospodarstvo Panorganic iz Ljutomera, kjer so se odločili za posebno novoletno ...

petek, 2. januar 2015 ob 08:48

Mož babice Zime na obisku v radenskem DOSOR-ju

Zadnjidan v letu 2014 se je v radenskem DOSOR-ju, Domu starejših občanovRadenci, oglasil še tretji dobri mož meseca decembra, sam dedekMraz.V pravem zimskem dopoldnevu je prišel v spremstvu snežinke Rije in harmonikarja Stanka.

četrtek, 1. januar 2015 ob 13:12

Koledovanje v radgonski občini

Koledovanje ali Trikraljevska akcija postaja vedno bolj razširjena in tradicionalna na slovenskih tleh. Nešteto otrok, mladine in starejših je v minulih letih stopalo po tej poti petja, molitve, veselja, druženja – prinašanja voščil in blagoslova ob praznikih in v novem letu. Koledniki so bili vedno prinašalci veselja in povezovalci župnije. Veselje ki se širi po vsej fari, seže preko meja Slovenije v daljne kraje, kjer pa zaradi revščine in zaostalosti, preganjanja in bolezni ...

četrtek, 1. januar 2015 ob 13:06

Otroku zasegli 441 petard

Pomurski policisti so v minulem dnevu v Gornji Radgoni pri metanju petard zalotili otroka. Otrok je nato izročil še 441 petard, ki jih je imel pri sebi. Petarde so mu bile zasežene.

četrtek, 1. januar 2015 ob 09:08

Vstopili smo v leto 2015. Srečno!

Tudi v Ljutomeru smo vstopili v leto 2015, ki ga je na Glavnem trgu pričakala množica, ki se je zabavala ob zvokih glasbene skupine Tropik, po polnoči pa so nebo nad mestom razsvetlili številni ognjemeti.

četrtek, 1. januar 2015 ob 05:081

Skozi mesto se je vila kolona vozil

Že "tradicionalno" se konec vsakega leta po mestih vijejo kolone vozil, predvsem od trgovine do trgovine. Tudi letos se je zadnji torek in sredo v tem letu kolona vozil vila čez celotno Prešernovo ulico, Ulico Slavka Osterca, vse do Ormoške ceste v Ljutomeru, vmes so se pri železniškem prehodu zaprle še zapornice.

sreda, 31. december 2014 ob 15:56

Če boste silvestrovali na prostem, se toplo oblecite

Novoletna slavja po svetu so že v polnem teku, novemu letu so najprej nazdravili prebivalci otočja Kiribati in na Novi Zelandiji, sledi Avstralija. V Ljutomeru Občina Ljutomer, Lokalna turistična organizacija Prlekija Ljutomer in Šic bar cafe pripravljajo silvestrovanje na prostem.

sreda, 31. december 2014 ob 14:10

Babica Zima v vrtcu Stara Cesta

V ponedeljek, 22. 12. 2014, na beli dan v vrtcu, nas je obiskala babica Zima v spremstvu dobre vile. V vrtec Stara Cesta sta prispeli babica Zima in dobra vila, ki sta nam pričarali pravo zimsko pokrajino in zimsko pravljico. Slednja je govorila o živalih (srnici, medvedu, veverički, ježku …), ki so bile lačne in so prihajale k babici Zimi po hrano. Ta je vsaki živali podarila nekaj malega za pod zob.

sreda, 31. december 2014 ob 13:36