V Tropskem vrtu Ocean Orchids v Dobrovniku so slikarski umetniki na ogled postavili svoja slikarska dela

Kar je nastalo med vinogradi in vinskimi zidanicami, je sedaj na ogled med orhidejami

Jože Žerdin, četrtek, 3. november 2016 ob 08:20
Razstava »Vino ART« Dobrovnik 2016

Razstava »Vino ART« Dobrovnik 2016

Letos poleti je v dobrovniških goricah med vinskimi trtami in zidanicami v organizaciji Društva za kvaliteto življenja in kulturo pitja VINO - ART pripravilo likovno kolonijo »Vino ART« Dobrovnik 2016. Na likovni koloniji so sodelovali slikarski umetniki iz Slovenije in tujine, ki so med vinogradi in vinskimi zidanicami v dobrovniških goricah ustvarjali v različnih slikarskih tehnikah, saj so s čopičem na platno upodabljali različno slikarsko umetniško tehniko, od prekmurske pokrajine, vinskih zidanic, vinogradov, tihožitja, panonski svet, žitna polja, kuhanje bograča, motiv orhidej v različnih barvnih odtenkih itd.

Društvo za kvaliteto življenja in kulturo pitja pa že nekaj let v sodelovanju s podjetjem Ocean Orchids Dobrovnik skupaj v prodajno razstavnem prostoru pripravljajo slikarsko razstavo slikarskih del, ki so nastala v dobrovniških goricah. Na 13. likovni koloniji VINO – ART so sodelovali udeleženci, ki so svoja umetniška dela postavili med orhidejami, kajti podjetje Ocean Orchids je pomemben člen vsakoletnih likovnih kolonij, kajti za umetnika, ki razstavlja svoja dela v prečudovitem okolju v Tropskem vrtu Ocean Orchids je prava zakladnica umetnosti.

Osrednjega dogodka ob odprtju 13. likovne kolonije VINO – ART so se udeležili slikarski umetniki in ostali ljubitelji slikarske umetnosti. Kot gost otvoritve se je udeležil častni generalni konzul Hašemitske kraljevine Jordanije v Sloveniji Samir Amarin, ki je pohvalil slikarje. V imenu Društva za kvaliteto življenja in kulturo pitja je zbranim nekaj besed o likovni koloniji spregovorila Vesna Seršen. Zbrane sta nagovorila direktor podjetja Ocean Orchids Dobrovnik Roman Ferenčak in župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar. Strokovno oceno nastalih del pa je podal umetnostni zgodovinar mag. Franc Obal. Sicer pa bodo slikarska dela na ogledu oktobra, novembra in decembra.

27 umetniških del in eno skulpturo pa razstavljajo iz Italije Roberto Faganel, iz Madžarske Laszlo Nemes, iz Nizozemske Geri Varga. Iz Slovenije pa prihajajo Igor Banfi, Nikolaj Beer, Ana Cajnko, Endre Gönter, Milena Gregorčič, Cvetka Hojnik, Barbara Kastelec, Ferenc Kiraly, Janez Kovačič in Aleš Sedmak.


Več v Kultura in izobraževanje