4. pohod po znanih in manj znanih poteh Prlekije

V organizaciji TD Cven smo se udeležili četrtega pohoda po znanih in manj znanih poteh Prlekije. Po jutranjem prigrizku na "grünte" nas je štirideset pohodnikov krenilo na 20-kilometrsko pot.

ponedeljek, 26. maj 2014 ob 19:57

V Veržeju je potekal 21. konvent evropskega reda vitezov vina konzulata za Slovenijo

Ne zgodi se vsak dan, da bi Prlekijo obiskali vitezi vin evropskega reda vitezov vin konzulata za Slovenijo, kot se je to zgodilo v soboto, 24. maja. Bilo je enkratno in nepozabno doživetje videti vinske viteze vin v svečanih oblačilih. Ob tem je še potekala velika svečanost jubilantov in sprejem novih članov v viteški red vin.

ponedeljek, 26. maj 2014 ob 11:311

Skrb za narcisne travnike v Veržeju

Turistično društvo Veržej v Prlekiji med drugim skrbi za narcisne travnike. Sodobno kmetijstvo je narcise (Narcissus poeticus) skoraj uničilo, pri čemer so se travniki preorali, posejala se je koruza in kulturne poljščine. Ob tem obstaja dokument Uradni list iz leta 1975 s katerim so poljane - travniki zaščiteni kot kulturni naravni spomenik. Tega seveda nihče ne upošteva, za travnike se ni dobila subvencija.

ponedeljek, 26. maj 2014 ob 11:091

Vseslovenska kolesarska pobuda za varnejše poti v prometu

V teh dneh je priznanja in zahvale za sodelovanje na razpisu Varno na kolesu prejelo 10 od skupno 92 sodelujočih šol. Eno izmed osmih regijskih srečanj, kolikor se jih je vse do 19. maja zvrstilo po Sloveniji, je za širše področje Pomurja potekalo na OŠ Bogojina v Bogojini.

ponedeljek, 26. maj 2014 ob 10:58

V Vogričevcih so spet kosili z ročno koso

Člani PGD Vogričevci so v nedeljo, 25. maja, že osemindvajseto leto zapored, pripravili tekmovanje v ročni košnji za kosce in kosice.

nedelja, 25. maj 2014 ob 21:11

V Gornji Radgoni se dogaja

Gornja Radgona spada med maloštevilne slovenske kraje, kjer ima dolgoletno tradicijo skejterska subkultura. Urbani športi združujejo mlade s potrebo po adrenalinskih aktivnostih in posebnim življenjskim stilom. Začetke in razvoj alternativnih športov v Gornji Radgoni so člani X-Kluba v okviru projekta MLASKA - Mladinska skejterska akcija, predstavili tudi v dokumentarnem filmu »Tota ena stvar«, ki je dosegljiv na spletu.

nedelja, 25. maj 2014 ob 15:45

Voznik uporabljal motilec radijskih signalov naprave za merjenje hitrosti

Policisti Policijske postaje Lendava so v četrtek, 15. maja, ob 19.43, na Kolodvorski ulici v Lendavi, pri izvajanju meritev hitrosti zaustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila madžarskih registrskih tablic. Pri vizualnem pregledu zunanjosti vozila so bile, na sprednji strani vozila pod okvirjem registrske tablice v režah maske motorja, opažene tri elektronske naprave oziroma senzorji.

nedelja, 25. maj 2014 ob 14:02

Vinska klet v Ormožu odprla vrata obiskovalcem

V P&F Jeruzalem Ormož, kjer obdelujejo 650 hektarjev vinogradov in pridelajo kar 5 milijonov litrov vina, so si obiskovalci v soboto, 24. maja, lahko ogledali vinsko klet v Ormožu, brezplačno degustirali 18 nagrajenih vin, se popeljali skozi vinograde in uživali v pestrih glasbenih nastopih.

nedelja, 25. maj 2014 ob 13:27

Zaključek srečanja z Drinkersi

Zadnji dan 14. srečanja MK Samorog, ki je potekalo v kulturno-športnem centru Zavirje na Razkrižju, so zvečer nastopili še Trifrtalenadesejt in The Drinkers, obiskovalce pa sta dodatno ogreli vroči GO-GO plesalki.

nedelja, 25. maj 2014 ob 13:11

Številni motoristi na sobotni panoramski vožnji

Drugi dan 14. srečanja MK Samorog, ki poteka v kulturno-športnem centru Zavirje na Razkrižju, so se motoristi popoldan podali na panoramsko vožnjo. Zbralo se jih je kar nekaj več, kot v petek.

sobota, 24. maj 2014 ob 20:421