Pomurska polja so preplavili rumeni cvetovi

Oljna ogrščica je v teh dneh ob lepem sončnem vremenu na pomurskih poljih že zelo bujno zacvetela in polja so se obarvala z rumeno barvo. Oljno ogrščico v Sloveniji, predvsem na pomurskih poljih sejejo v zadnjih sedmih letih. To je industrijska poljščina, katero poleg čebel, ki na rumenih cvetovih nabirajo medovino, tudi že uporabljajo v industriji.

četrtek, 10. april 2014 ob 16:27

Razstava Goričkih remenk

Minuli vikend so v Art ateljeju Kosednar v Veščici pri Murski Soboti pripravili vikend oprtih vrat z razstavo »Goričkih remenk«. Karel se že dolga leta ukvarja z risanjem in slikarstvom. Še posebej pa je znan po svojih erotičnih motivih, ki jih večkrat na prvi pogled neopazno vpelje v svoja dela.

četrtek, 10. april 2014 ob 15:44

Oljčne vejice čakajo na cvetno nedeljo

Približujejo se velikonočni prazniki in v nedeljo, 13. aprila, je cvetna nedelja, ko verniki v cerkev nesejo spomladansko zelenje in tudi druge cvetoče znanilke pomladi. Vse skupaj povežejo v šopke.

četrtek, 10. april 2014 ob 09:101

Poklic coprnice Mice

V ponedeljek in torek, 7. in 8. aprila, je v Domu kulture Ljutomer, potekala še zadnja abonmajska predstava z naslovom »Poklic coprnice Mice«, ki jo organizira Otroški LGG abonma 2013/2014. Predstave Gledališča iz desnega žepka, so se udeležili otroci iz vrtca Ljutomer in Stročja vas, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer ter OŠ Stročja vas. Predstava, je namenjena otrokom od 4. leta dalje in je tehnično nezahtevna.

četrtek, 10. april 2014 ob 09:03

Vinogradniški pevci pa v dvajseto leto...

V predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v torek, 8. aprila popoldne, odmevalo petje članov Moškega pevskega zbora Društva vinogradnikov Goričko Murska Sobota, ki jih kot zborovodja vodi Jože Slaviček.

sreda, 9. april 2014 ob 23:47

Čebelarji na prostem

Pomlad je tu in čebelarji Čebelarskega društva Ljutomer so svoj prvi pomladanski sestanek opravili na prostem izven štirih sten, ki so jih omejevale celo zimo. Prav tako so čebele izletele iz svojih panjev v prebujajočo naravo po prvih opravilih: nabiranju cvetnega prahu in tudi že medu, saj so se že razcveteli travniki, sadno drevje in tudi oljna repica bo začela mediti.

sreda, 9. april 2014 ob 23:41

Letos že četrti »Dan za spremembe«

Letos je potekal že četrti »Dan za spremembe«, katerega namen je sprememba miselnosti ljudi, medsebojna pomoč, promocija prostovoljstva, čut za sočloveka in širše družbeno okolje. Dogodek je potekal v organizaciji Slovenske filantropije – Združenja za promocijo prostovoljstva.

sreda, 9. april 2014 ob 23:35

Kresniček osvetlil ljutomerski oder

V sredo, 9. aprila, so v Domu kulture Ljutomer, uprizorili spevoigro Kresniček, avtorja Radovana Gobca po pravljici Marije Jezernikove. V spevoigri so združili ustvarjalnost otroškega pevskega zbora, pevcev oddelka za petje ter baletnega oddelka in plesnih pripravnic.

sreda, 9. april 2014 ob 23:23

Dijaki GFML odlični na državnem tekmovanju iz angleščine

Dijaki Gimnazije Frranca Miklošiča Ljutomer so se odlično odrezali na državnem tekmovanju iz angleščine. Tim Ivanjšič je premagal vso konkurenco in s kar 12 točkami prednosti postal državni prvak v kategoriji angleščina kot drugi tuji jezik ter seveda osvojil zlato priznanje.

sreda, 9. april 2014 ob 14:14

V Apačah pogrešan Miroslav Kovač, čigar kolo so našli na mostu čez reko Muro

V Črncih v občini Apače od okorg 11. ure, pogrešajo osebo. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so kolo od pogrešane osebe našli pri mostu čez reko Muro in pri tem obstaja sum, da je pogrešani padel v reko.

sreda, 9. april 2014 ob 14:05