Zlatoporočenca Tratnik iz Bučečovcev

Pred 50. leti sta se v župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru poročila zakonca Franc in Marija Tratnik iz Bučečovcev iz župnije in občine Križevci pri Ljutomeru. Sedaj po 50. letih skupnega zakonskega življenja, ko praznujeta zlato poroko, sta skupaj s svojimi najdražjimi, ki so se zbrali pri zahvalni sveti maši v soboto, 10. maja, v križevski župnijski cerkvi, zakonca obnovila zakonsko zvestobo in si ponovno izmenjala zlata prstana. Mašo je daroval domači župnik župnije Kri ...

četrtek, 15. maj 2014 ob 00:251

V ljudski kuhinji bo posameznikom na voljo vsaj en topel obrok hrane na dan

Za murskosoboško škofijo, Škofijski Karitas Murska Sobota, župnijo Murska Sobota, Mestno občino Murska Sobota ter Center za socialno delo Murska Sobota je bil v sredo, 14. maja, velik dogodek, ki se bo zapisal z zlatimi črkami, ko so se odprla vrata novega Lazarjevega doma z ljudsko kuhinjo v škofijski prostorih Murska Sobota, v Gregorčičevi ulici.

četrtek, 15. maj 2014 ob 00:14

P&F Jeruzalem Ormož prejel prve letošnje medalje

Na svetovno priznanem tekmovanju v Bruslju Concours Mondial je bil največji slovenski vinar P&F Jeruzalem Ormož nagrajen kar s štirimi medaljami: eno zlato in tremi srebrnimi. S tem je prejel tudi največ medalj od vseh slovenskih kleti oz. vinarjev.

sreda, 14. maj 2014 ob 19:292

Žegnanje na Moti

V nedeljo, 11. maja, je na Moti potekalo tradicionalno žegnanje pred vaško kapelico, katere zavetnik je Janez Nepomuk.

sreda, 14. maj 2014 ob 18:50

Pohod po učni gozdni poti mrtvic reke Mure

Turistično društvo Veržej je v okviru praznovanja 15. občinskega praznika občine Veržej v soboto, 10. maja, pripravilo pohod po učni gozdni poti mrtvic reke Mure. Murski logi in mrtvice reke Mure pri Veržeju predstavljajo pravi naravni biser. To naravno lepoto murskih mrtvic so tudi občutili pohodniki iz Veržeja, ki so se podali na nekaj kilometrov učno gozdno pot, in jo sklenili z druženjem v naravi.

sreda, 14. maj 2014 ob 14:53

Aktualno na GFML - maj 2014

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. Tokrat v videu o obisku Borisa Pahorja, Pevski gimnazijadi, o ekskurzijah gimnazijcev, ... Več pa v videu.

sreda, 14. maj 2014 ob 14:46

Otroška prodajalna Pikapolonica v Ljutomeru praznovala 10. rojstni dan

V soboto, 10. maja, je otroška prodajalna Pikapolonica Ljutomer, praznovala 10. rojstni dan, kjer so za vse obiskovalce na praznovanju jubilejne obletnice, pripravili pestro dogajanje in praznovanje z otroško zabavo in številnimi ugodnostmi.

torek, 13. maj 2014 ob 19:10

V tednu Rdečega križa so izvedli predavanje in občni zbor

Krajevna organizacija Rdečega križa Radoslavci je v petek, 9. maja, izvedla volilni občni zbor KORK Radoslavci, predavanje in srečanje krvodajalcev, ki je potekalo v gasilskem domu Radoslavci.

torek, 13. maj 2014 ob 19:022

V Ljutomeru se bomo spet gibali

Gibanje je vir telesnega in duševnega zdravja. Oboje pomeni osebno zadovoljstvo. V vrtcih, šolah in tudi v lokalni skupnosti spodbujajo gibalne aktivnosti ne le zaradi oblikovanja zdravega, aktivnega življenjskega sloga družin in posameznikov, ampak tudi zaradi varovanja okolja. S tem uresničujejo tudi cilje strateškega načrta mehkih ukrepov aktivne mobilnosti.

torek, 13. maj 2014 ob 15:58

Najverjetnejši datum predčasnih volitev druga nedelja v juliju

Predsednik RS Borut Pahor te dni opravlja posvetovanja s predstavniki strank, s čimer želi preveriti, ali nameravajo v poslanskih skupinah po padcu vlade predlagati novega mandatarja.

torek, 13. maj 2014 ob 15:36