»Druži naju ples in petje« je odmevala kulturna prireditev na Razkrižju

Pod sloganom »Druži naju ples in petje« je Folklorna skupina Kulturno umetniškega društva Razkrižje v Kulturnem domu na Razkrižju pripravila kulturno prireditev. Na dobro obiskani kulturni prireditvi je tako odmevala najrazličnejša pesem in ples, vse pa v tonu ohranjanja ljudskih običajev plesa in petja iz Prlekije in ostalih koncev Slovenije ter tujine.

petek, 30. maj 2014 ob 10:40

Voznica zapeljala na železniško progo

V petek, 30. maja, okoli 5.30, se je v Ljutomeru zgodila prometna nesreča, kjer je osebno vozilo zapeljalo na železniško progo. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala.

petek, 30. maj 2014 ob 09:111

Mladi glasbeniki so navdušili pri Mali Nedelji

Zadnji majski četrtek je v dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji odmevala glasba mladih glasbenikov, učencev OŠ Mala Nedelja in njihovih sošolcev iz GŠ Slavka Osterca v Ljutomeru.

četrtek, 29. maj 2014 ob 21:27

Člani Pomurske turistične zveze potrdili predlog novega statuta

Pomurska turistična zveza je izvedla 8. izredno skupščino v Domu kulture v Veržeju, kjer so člani zveze potrdili predlog novega statuta. Skupščina se je sklicala, saj se je pripravil predlog novega statuta, ki določa določene spremembe pri organizacijski obliki zveze in prilagoditve, s katerimi je statut v skladu z Zakonom o društvih.

četrtek, 29. maj 2014 ob 13:45

Projekt Razgibajmo se v maju uspešno zaključen

V nedeljo, 25. maja, se je uspešno zaključil projekt Razgibajmo se v maju, katerega je organiziral Zdravstveni dom Ljutomer in sicer z namenom vzpodbuditi k gibanju v naravi.

četrtek, 29. maj 2014 ob 11:50

Dan mladosti v Kumrovcu

V nedeljo, 25. maja, ob nekdanjem Dnevu mladosti, je potekala strokovna ekskurzija v Hrvaško Zagorje. Mladinski svet Ljutomer in Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, sta bila nosilca realizacije strokovnega izleta v Hrvaško Zagorje z osrednjim postankom v Kumrovcu. Za izlet je bilo izredno zanimanje, tako da so nekateri zaradi zasedbe prostih mest v avtobusu, žal morali ostati doma. Prevoz je bil zaupan samostojnemu podjetniku iz Stare ceste Ivanu Gaube, izvršil pa ga je šofer ...

četrtek, 29. maj 2014 ob 11:4012

Molitev šmarnic v Bunčanih

Mesec maj je Marijin mesec, ko se v cerkvah, kapelah, ob križnih in raznih verskih znamenjih zbirajo kristjani in molijo šmarnice. Na šmarnicah se moli rožni venec, pojejo se Marijine pesmi in vsak po svoje časti Marijo. Zato se kristjani radi zatekajo k Mariji, najbolj znana romarska cerkev, ki je posvečena Mariji Pomagaj je na Brezju na Gorenjskem.

četrtek, 29. maj 2014 ob 10:15

Ga prepoznate? Osumljen je več kaznivih dejanj velike tatvine.

Policisti policijske postaje Gornja Radgona obravnavajo več kaznivih dejanj velike tatvine oz. vlomov v stanovanjske hiše, katerih je osumljen neznani storilec. Med zbiranjem obvestil so policisti pridobili fotografije osumljenca katere lahko vidite v tem članku.

četrtek, 29. maj 2014 ob 09:59

Žegnanje v Radomerščaku

V nedeljo, 25. maja, je bilo v Radomerščaku tradicionalno vsakoletno žegnanje pri Kolaričevi neogotski kapeli, katera je posvečena Brezmadežni Mariji. Po sveti maši, ki jo je za vse žive in pokojne vaščane daroval duhovni pomočnik Martin Panič, pa so se vsi verniki zbrali še pri družini Lipovec na skupni pogostitvi.

četrtek, 29. maj 2014 ob 09:46

Angleščina in Veliki nemarni škornji - predstavitev za starše

V sredo, 27. maja, smo v Vrtcu Ljutomer preživeli prijetno popoldne z otroki najstarejših skupin, starši, vzgojiteljicami in učiteljico angleškega jezika, Liljano Kerčmar. Integrirane vsebine angleškega jezika so potekale dvakrat tedensko v 3 najstarejših skupinah. Otroci so spoznavali angleški jezik skozi igro, pesmi, plese, v povezavi z vsemi področji dejavnosti kurikula. Starši so ob srečanju konkretno spoznali, kako je izvajanje dejavnosti potekalo in kaj so se otroci skozi celo ...

četrtek, 29. maj 2014 ob 09:05