Jure Šterman zmagal z novim državnim rekordom

V četrtek, 5. junija, je v Kopru potekalo državno osnovnošolsko prvenstvo v atletiki. Učenec OŠ Veržej Jure Šterman je na prvenstvu tekmoval v teku na 60 metrov v kategoriji mlajših učencev.

petek, 6. junij 2014 ob 13:52

51-letnika iz Beltincev našli 40 kilometrov od kraja nesreče

V četrtek, 5. junija, se je na reki Muri v predelu hrvaškega Međimurja prevrnil čoln z devetimi Slovenci doma iz območja Pomurja. Enega člana skupine še vedno pogrešajo.

četrtek, 5. junij 2014 ob 23:14

V Ljutomeru potekal zakrament svete birme

V soboto, 31. maja, je ob 10. uri v cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal zakrament svete birme, ki ga je letos prejelo približno 60 birmancev, iz 8. razreda iz ljutomerske župnije.

četrtek, 5. junij 2014 ob 19:10

Košarkarsko igrišče in skate poligon v Ljutomeru bosta urejena še letos

V sredo, 4. junija, je v županatu Mestne hiše, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podpisala tudi pogodbo za izgradnjo multifunkcionalnih zunanjih javnih športnih površin za potrebe urbanega športa v Ljutomeru.

četrtek, 5. junij 2014 ob 11:57

Zvečer čez rob sveta odteče dan

V razstavnih prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti je od 2. do 28. junija na ogled razstava likovnih del članice Likovnega društva Gornja Radgona, Milene Marije Reščič iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni.

sreda, 4. junij 2014 ob 23:15

V Puščenjakovi dvorani na ogled razstava klekljanih čipk

V Marijanišču v Veržeju so se dekleta in žene iz Veržeja zbirale in učile na tečaju klekljanja. Gre za ene vrste novost, ki v tem kraju v Prlekiji ni znana, zato so se odločile, da se bodo učile nekaj novega. Klekljanje namreč sega bolj v zahodni del Slovenije, kjer imajo svoj unikatni izdelek klekljarska čipka.

sreda, 4. junij 2014 ob 23:09

Preko 10.000 obiskovalcev preplavilo Kongresni trg za pomoč žrtvam poplav

Po nekaj dežnih kapljah in temnih oblakih, ki jih je prineslo torkovo popoldne, se je Kongresni trg že od 17. ure naprej spremenil v dobrodelni park glasbe željnih Slovencev, ki so z nakupom vstopnice prispevali 10 evrov za žrtve poplav v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.

sreda, 4. junij 2014 ob 17:00

Podpisali pogodbo za komunalno ureditev Puchove poslovne cone

V sredo, 4. junija, je v županatu Mestne hiše potekala novinarska konferenca, kjer je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podpisala pogodbe za komunalno ureditev Puchove poslovne cone v Ljutomeru - I. faza, za rekonstrukcijo ceste Žerovinci-Stara Cesta - I. faza in preplastitev odseka ceste Sitarovci-Precetinci ter izgradnjo multifunkcionalnih zunanjih javnih športnih površin za potrebe urbanega športa v Ljutomeru.

sreda, 4. junij 2014 ob 12:224

Festival Dvorec Rakičan vabi, mi pa vam podarjamo vstopnice

Od petka, 13. junija, do nedelje, 15. junija 2014, bo na dvorišču dvorca Rakičan in v grajskem parku potekal Festival Dvorec Rakičan. Na festivalu bodo med drugim nastopili svetovno znana zasedba Perpetuum Jazzile, Nika Zorjan, Djomla KS, Blue Planet, stand up komiki, ...

sreda, 4. junij 2014 ob 11:09

Zaključna prireditev v vrtcu Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici

V soboto, 31. maja, je v telovadnici OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici potekala zaključna prireditev vrtca Sonček, na kateri so se predstavili otroci vseh sedmih skupin z vzgojiteljicami.

sreda, 4. junij 2014 ob 10:30