Razposajeni ljutomerski maturanti zaplesali četvorko

V mestih po celotni Sloveniji in nekaterih državah Evrope, so v petek, 23. maja, maturanti in maturantke zaplesali tradicionalno vsakoletno četvorko. Tako so se tudi v Ljutomeru, točno ob 12.00 uri, dijaki zadnjih letnikov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, s plesom četvorke, pridružili množici mladih po Evropi.

petek, 23. maj 2014 ob 16:521

Majsko druženje v vrtcu Ljutomer

Vrtec Ljutomer, je v četrtek, 22. maja, na igrišču vrtca pripravil tradicionalno majsko druženje, ki so jo letos poimenovali Saj vrtec kot dom je..., kjer so nastopili otroci in glasbene skupine zaposlenih vrtca.

četrtek, 22. maj 2014 ob 22:41

Zbiranje pomoči v Središču ob Dravi in Ormožu

Zbiranju pomoči za prizadete ob poplavah v Srbiji in BiH, se pridružujejo tudi v Središču ob Dravi in Ormožu. Občina Središče ob Dravi se je v zbiranje pomoči za prizadete v poplavah vključila preko Rdečega križa. Zbirali bodo pomoč v materialni obliki in denarna sredstva.

četrtek, 22. maj 2014 ob 11:04

Srečanje družin prvoobhajancev v Marijanišču v Veržeju

V soboto 10. maja, je selezijansko Marijanišče v Veržeju, spet prekipevalo od otroškega vrišča, veselja, hudomušnosti,...  Na srečanju so se namreč zbrale družine prvoobhajancev iz dežele ob Muri. Okoli sto družin, je sobotno druženje še dodatno povezalo in jim dalo novih moči za veselo življenje velikonočnih kristjanov.

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:56

Letni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Glasba je pesem srca, ki nam bogati naše vsakdanje življenje. Brez ritma, brez nežnih vibracij in lepih melodij, bi manjkal pomemben del izpopolnitve naše eksistence na tem svetu. In kaj je lepšega, če nam ta delček pomaga izpolniti glasbena šola, ki ima nedvomno pomembno nalogo pri glasbeni vzgoji otrok. Poglavitna vprašanja in cilji glasbene vzgoje so: kako približati glasbene vrednote čim širšemu krogu ljudi, kako ločiti dobro glasbo od slabe in kako vzgojiti generacije dobrih glasbenikov ...

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:37

Ljudje se vračajo nazaj k naravi

Prišli so časi, ko bodo ljudje spet morali razmišljati o bolj zdravem načinu življenja, kajti narava ponuja marsikatere zdravilne rastline, med njimi so tudi zelišča, ki se uporabljajo največ kot za zdravilne napitke, v zdravilstvu, kozmetiki, uporablja pa se tudi pri zdravljenju živine.

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:25

Delavnica o astronomiji

Mladinski center Prlekije - Pokrajinski center nevladnih organizacij, je v sodelovanju s Pomurcem in Mladinskim svetom Ljutomer, v petek, 16. maja, ob 18.00 uri, na sedežu MCP-PC NVO (Sp. Kamenščak 23), organiziral za vse mlade in ostale občane, ki jih zanima skrivnostno vesolje in so želeli izvedeti podrobnejše zanimivosti iz znanosti astronomije, delavnico o astronomiji, ki je vključevala tudi praktični prikaz s teleskopom.

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:20

Tudi v Veržeju zbirajo sredstva za pomoč potrebnim v poplavah

V petek, 23. maja, bodo tudi gasilci PGD Veržej zbirali sredstva za pomoč potrebnim v poplavah v BiH in Srbiji.

sreda, 21. maj 2014 ob 22:10

Zbrali že veliko; potrebujejo pa se še spalne vreče, škornji, plenice, voda, hrana, ...

Društvo vitezov jeruzalemskega templja (DVJT) in Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani (OSMTH) Slovenija sta ob obilnih poplavah, ki so prizadele Balkan, organizirale zbirne akcije za pomoč najbolj prizadetim območjem. Pri tem se jim je pridružila tudi Neodvisna stranka Pomurja.

sreda, 21. maj 2014 ob 13:32

Marinci in diplomati v boj za boljše okolje

Konec maja se bosta ekskluzivni moštvi ameriških marincev ter tujih diplomatov v Sloveniji pomerili v malem nogometu in hkrati pomagali pri obnovi rastlinske čistilne naprave.

sreda, 21. maj 2014 ob 11:51