Angleščina in Veliki nemarni škornji - predstavitev za starše

V sredo, 27. maja, smo v Vrtcu Ljutomer preživeli prijetno popoldne z otroki najstarejših skupin, starši, vzgojiteljicami in učiteljico angleškega jezika, Liljano Kerčmar. Integrirane vsebine angleškega jezika so potekale dvakrat tedensko v 3 najstarejših skupinah. Otroci so spoznavali angleški jezik skozi igro, pesmi, plese, v povezavi z vsemi področji dejavnosti kurikula. Starši so ob srečanju konkretno spoznali, kako je izvajanje dejavnosti potekalo in kaj so se otroci skozi celo ...

četrtek, 29. maj 2014 ob 09:05

Podelili priznanja in nagrade za tekmovanje Pot v prihodnost

Prleško društvo generala Maistra v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča iz Ljutomera je osmo leto zapovrstjo organiziralo tekmovanje z naslovom Pot v prihodnost, na katerem dijaki iz slovenskih srednjih šol izkazujejo svoje znanje iz novejše slovenske zgodovine.

sreda, 28. maj 2014 ob 20:27

Žegnanje v Noršincih

Zadnjo nedeljo v maju, je v Noršincih potekalo tradicionalno vsakoletno žegnanje sredi vasi ob cesti, kjer stoji lična neogotska vaška kapela v čast Lurški Materi Božji. Sveto mašo, je za vse žive in pokojne vaščane daroval duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi.

sreda, 28. maj 2014 ob 13:42

Državni prvaki iz OŠ Stročja vas

V soboto, 24. maja, je bilo na Vranskem finale državnega tekmovanja med dvema ognjema, ki ga je organiziral zavod ŠKL.

sreda, 28. maj 2014 ob 13:16

Tabor na ljutomerskem Glavnem trgu

Po nekajletnem zatišju so ljutomerski taborniki oziroma Rod vedri Prleki Ljutomer ponovno postali dejavnejši. V soboto, 24. maja, se je približno 40 otrok, ki jih zanima taborništvo, zbralo na ljutomerskem Glavnem trgu, kjer so starejši taborniki postavili vse, kar potrebuje pravi tabor - vhod v tabor, jambor s taborniško zastavo, taborniški ogenj in šotore.

sreda, 28. maj 2014 ob 13:10

Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

V nedeljo, 25. maja, je v župnijski cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekala šolarska maša in zaključek bralne značke, v sklopu katere so se predstavili otroci Slomškovega bralnega priznanja 2014, s muziklom Jezusov vnebohod, s katerim so nastopili že na zaključnem srečanju mladih bralcev v Ponikvi. V naši župniji že vrsto let zapored poteka tradicionalno Slomškovo bralno priznanje. Sodelovali so lahko predšolski otroci, kakor tudi osnovnošolci od 1.- 9.razreda.

sreda, 28. maj 2014 ob 09:07

Srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž

Prav v potrditev in ohranitev pravega ljudskega petja in godenja, skrbijo tudi v Javnem skladu za ljubiteljske kulture – Območna izpostava Gornja Radgona, katero zajema občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici. Na tokratnem Območnem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž pod naslovom »Dere sen jaz mali bija«, ki je potekalo v soboto 24. maja v prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona se je s svojim ljudskim ljubiteljskim petjem ...

torek, 27. maj 2014 ob 22:42

Na 4. vaških igrah zmagala mednarodna ekipa

V organizaciji TD Mala Nedelja-Radoslavci, so se v nedeljo, 25. maja, pri Muzeju kmečkega orodja Cirila Voršiča v Drakovcih, odvile 4. Vaške igre.

torek, 27. maj 2014 ob 17:32

Tatvina avtobusa v Moravskih Toplicah

Ponoči iz 26. na 27. maj, je bil izpred hotela Vivat v Moravskih Toplicah odtujen avtobus nemških registrskih številk TDO-GR 155, znamke Mercedes Benz, Tourismo, srebrne barve, letnik 2011. Na voznikovi strani avtobusa ni vrat, ob straneh ima narisan motiv Dolomitov in ženske ter napis GEISSLER - REISEN. Avtobus ima 44 sedežev.

torek, 27. maj 2014 ob 10:165

V Ljutomeru je potekal Dan juda

V soboto, 24. maja, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer, potekal Dan juda v Prlekiji. Od 10.00 ure dalje, je Judo Prlekija skupaj z Judo zvezo Slovenije, organizirala državno prvenstvo za mlajše članice in člane ter državno prvenstvo po pasovih.

torek, 27. maj 2014 ob 09:28