Občni zbor ljutomerskih čebelarjev

V nedeljo, 26. januarja, smo se na svojem občnem zboru sestali člani Čebelarskega društva Ljutomer. Obširnemu dnevnemu redu je botrovala pestra in uspešna dejavnost društva v preteklem letu in veliki načrti društva v letu 2014. Pod vodstvom predsednika društva Branka Bratinščaka in njegove delovne ter inovativne ekipe, je bilo zabeleženih kar nekaj odmevnih dogodkov, o katerih smo že poročali.

ponedeljek, 27. januar 2014 ob 11:10

24. Medobčinski otroški parlament

Pokončanih šolskih otroških parlamentih in v pripravi na 24.nacionalni otroški parlament v Ljubljani, so mladi parlamentarci inparlamentarke iz OŠIvana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala nedelja, OŠ Janka RibičaCezanjevci, OŠ Razkrižje, OŠ Veržej, OŠ Križevci in OŠ Stročjavas,v petek,24. januarja,v sejni sobi Občine Ljutomer, pripravili zasedanje 24. Medobčinskegaotroškega parlamenta (MOP).

ponedeljek, 27. januar 2014 ob 10:57

Zmaga na domačem terenu

Rokometašice ŽRK Millennium so v nedeljo, 26. januarja, v Radencih odigrale prvo tekmo drugega dela sezone proti ŽRD Škofja Loka. Z visoko zmago 30:22 so porazile gostje iz Loke in si tako priborile 2 točki.

nedelja, 26. januar 2014 ob 20:25

Zimski oratorij v župniji Veržej ob prazniku sv. Janeza Boska

Ob godu in zavetniku Salezijanske skupnosti sv. Janeza Boska so v župniji Veržej v soboto, 25. januarja, v župnijskih prostorih pripravili enodnevni zimski župnijski oratorij za osnovnošolske otroke ob prazniku sv. Janeza Boska.

nedelja, 26. januar 2014 ob 15:15

Strojniki Radgonskih goric na strokovni ekskurziji v Italiji

Zimski čas nekako velja za vinogradnike, da je čas izobraževanj in priprav na novo sezono. Ker pa je bilo vreme vse skozi ugodno za zimsko rez vinske trte, so pridni vinogradniki delniške družbe Radgonskih goric do sedaj obrezali nekje 70% svojih vinogradov, kateri se širijo na površini 380 ha.

nedelja, 26. januar 2014 ob 13:03

Vseljudsko vlaganje kazenskih ovadb proti političnim in gospodarskim tajkunom

Civilna iniciativa pod imenom Skupina kazenska ovadba, državne organe poziva k pregonu tistih, ki so odgovorni za zadolženost Slovenije. Vloženih je že skoraj 400 ovadb s strani državljanov in državljank iz celotne Slovenije.

nedelja, 26. januar 2014 ob 11:202

Prleške koline na Cvenu

Člani Turističnega društva Cven so na prireditvenem prostoru na Grüntu na Cvenu v soboto, 25. januarja, že devetič zapored pripravili etnološko zimsko prireditev Prleške koline na Cvenu. Kot je povedal predsednik Turističnega društva Cven Janko Horvat so letos koline potekale z namenom, da bi mlajši spoznali nekdanje kmečko opravilo na kmetih v zimskem času.

sobota, 25. januar 2014 ob 13:572

Bela Prlekija obsijana s soncem

Konec tedna je tudi naše kraje zajelo prvo obilnejše sneženje v tej zimi. Snežilo je po večjem delu države, razen na Primorskem je deževalo.

sobota, 25. januar 2014 ob 13:381

Izdali knjigo Kuhinja Koga

Ena od oblik promocije na Kogu je tudi bogata zbirka preprostih receptov. Na prireditvi Antonovanje na Kogu, ki je letos potekalo petič, so izdali knjigo Kuhinja Koga, za katero so recepte posredovale pridne gospodinje, katerim so jih posredovale njihove mame, babice ali dobre prijateljice.

sobota, 25. januar 2014 ob 08:311

Projekt Ne-odvisen.si na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

ZavarovalnicaVzajemna, ki je lansko leto odprla svojo novo poslovalnico tudi vLjutomeru, je Osnovo šolo Ivana Cankarja Ljutomer, v okviru projektaNe-odvisen.si, izbrala in ji omogočila bogat program, ki ima ciljozaveščati otroke, mladostnike in odrasle, o najrazličnejšihpasteh kemičnih in nekemičnih zasvojenosti, obenem pa tudi spodbujatemeljne vrednote, kot je povezanost družine. Vabi tudi ksprejemanju zdravih odzivov na zaplete odraščanja in v oblikovanjesicer kompleksne, toda uravnove ...

petek, 24. januar 2014 ob 22:461