Policisti prijeli storilce tatvine goriva

Policisti PP Murska Sobota so v večernih urah 16. januarja, pri Ivancih med kontrolo gradbišča avtoceste pri delovnih strojih našli predmete za prečrpavanje naftnih derivatov in v neposredni bližini zaznali še sumljivo vozilo.

torek, 21. januar 2014 ob 10:57

Janko Horvat iz Cvena je vsestransko aktiven

Na Cvenu v Prlekiji in širši okolici je Janko Horvat doma iz Cvena poznan po svojem vsestransko aktiven delu. Osnovno šolo je obiskoval na Cvenu in v Ljutomeru, po končani osnovni šoli se je izučil za strojnega ključavničarja.

torek, 21. januar 2014 ob 10:313

Otroški parlament na temo Razmere v družbi

Mladi parlamentarci in parlamentarke so na 23. nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani, med osmimi predlaganimi temami, izbrali Razmere v družbi za temo otroškega parlamenta v letošnjem šolskem letu. Odrasli imamo o razmerah v družbi svoje poglede in mnenja. Največkrat niti ne pomislimo, da se takšne teme dotikajo tudi otrok in mladostnikov, ki želijo predstaviti svoj pogled in svoje doživljanje.

torek, 21. januar 2014 ob 08:51

»Mojčin lepi svet«

Predstava, ki so si jo 16. januarja, ogledali tudi učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in je nastala po scenariju Tomaža Lapajne Dekleva, je bila premierno uprizorjena oktobra 2012. Do konca leta je doživela še dvanajst ponovitev in navdušila že več kot tri tisoč gledalcev.

torek, 21. januar 2014 ob 08:32

Letos nov Mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenskega sloga

Vodstvo Pomurskega sejma je v ponedeljek, 20. januarja, pripravilo novinarsko konferenco, na kateri so ob oceni sejemskega leta 2013, predstavili načrte za leto 2014. Iz izvajanja predsednika Uprave pomurskega sejma Janeza Erjavca, izhaja, da so z doseženim v lanskem letu zadovoljni, saj jim je kljub krizi uspelo realizirati in v nekaterih primerih celo preseči načrtovano.

torek, 21. januar 2014 ob 08:23

Antonovanje na Kogu

Na Kogu je tudi letos potekala prireditev Antonovanje na Kogu, katera je namenjena počastitvi zavetnika prašičerejcev Antona Puščavnika. V okvirju Antonovanja je v soboto, 11. januarja, potekal kulinarični dogodek "čurke in vino", katere namen je bil najti in izbrati vino, ki se najbolje ujema z okusom črnih, sivih in belih čurk. Za poizkusiti je bilo možno 26 vin, med katerimi se je s črnimi čurkami najbolje ujemal Zweigelt Turistične kmetije Hlebec, z belimi Penina Sec iz Kleti P& ...

ponedeljek, 20. januar 2014 ob 19:531

Vojaško - strokovno usposabljanje slovenskih častnikov

Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, je za svoje člane, pa tudi za častnike sosednjih združenj, v nedeljo, 19. januarja, pripravilo vojaško - strokovno usposabljanje na temo: Sodobna pehotna oborožitev v Slovenski vojski.

ponedeljek, 20. januar 2014 ob 17:33

20-letni Radgončan osumljen oboroženega ropa v Mariboru

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 16. januarja, prijeli in pridržali 20-letnega moškega iz območja Gornje Radgone. Utemeljeno ga sumijo storitve oboroženega ropa trgovine na Šentiljski cesti v Mariboru.

ponedeljek, 20. januar 2014 ob 13:21

Zagorelo v starejši stanovanjski hiši in drvarnici

V nedeljo, 19. januarja, okrog 20. ure, je v Rucmancih, v občini Sveti Tomaž, zaradi dotrajane električne napeljave zagorelo v starejši stanovanjski hiši. Zgorelo je okoli 50 kvadratnih metrov opleska in lesenega stropa, požar pa so pogasili gasilci PGD Trnovci, PGD Koračice, PGD Pršetinci in PGD Savci.

ponedeljek, 20. januar 2014 ob 09:04

Dobrodelna prireditev »Na pašniku«

Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici je v petek, 17. januarja, organiziral dobrodelno prireditev »Na pašniku«.

ponedeljek, 20. januar 2014 ob 08:53