Voznik, udeležen v prometni nesreči v bližini Moravskih Toplic, umrl

V soboto, 4. januarja, ob 16.45 uri, se je izven naselja Moravske Toplice v smeri Martjancev zgodila huda prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti.

sobota, 4. januar 2014 ob 20:50

V Cvetkovcih zagorela peč na trdo gorivo

V soboto, 4. januarja, okoli 11. ure, je v Cvetkovcih zagorela peč na trdo gorivo v kletnih prostorih stanovanjsko-gostinskega objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Cvetkovci in Velika Nedelja, ki so razdimili prostore in lastniku pomagali pri čiščenju prostorov.

sobota, 4. januar 2014 ob 16:461

Novinarji in duhovniki odigrali tekmo v dobrodelne namene

V soboto, 4. januarja, je v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC, potekal 5. turnir v malem nogometu – memorial Franca Škrinjarja, ki ga je pripravilo Športno društvo Altafin iz Stročœje vasi.

sobota, 4. januar 2014 ob 15:36

Biserna poroka zakoncev Horvat iz Križevcev pri Ljutomeru

Pisalo se je leto 1953, ko sta se v križevski župnijski cerkvi poročila Dragica in Metod Horvat iz Križevcev pri Ljutomeru. Konec lanskega leta pa sta v soboto, 28. decembra, že tretjič stopila pred oltar domače župnijske cerkve, kjer sta praznovala biserno poroko, to je 60 let skupnega zakona.

sobota, 4. januar 2014 ob 00:06

Novoletni ribiški ulov v gramoznici v Borecih

Ribiška družina Ljutomer ima na svojem območju kar nekaj gramoznic in jezer ter drugih vodotokov, kjer ribiči pridno skozi leto, lovijo ribe. Ena takih, zelo priljubljena ribiška gramoznica je tudi v Borecih.

petek, 3. januar 2014 ob 23:595

V trčenju vlaka in osebnega vozila se je ena oseba poškodovala

V petek, 3. januarja, se je na železniškem prehodu Markišavci-Polana v Murski Soboti, ki ni zavarovan z zapornicami, zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval sopotnik v osebnem vozilu.

petek, 3. januar 2014 ob 16:17

Brezplačna uporaba eStoritev za podjetja v sklopu projekta ESSENCE

Razvojna agencija Sinergija sodeluje od junija 2012 do decembra 2014 v novem evropskem projektu ESSENCE (Easy eServices to Shape and Empower SME Networks in Central Europe), ki se izvaja v sklopu programa Central Europe.

petek, 3. januar 2014 ob 12:27

Ločitev na zadnjo noč minulega leta

Na zadnjo noč v minulem letu, je gledališka skupina KUD Ivana Kaučiča Ljutomer na oder ljutomerskega kulturnega doma postavila komedijo Fadila Hadžića - Ločitev.

petek, 3. januar 2014 ob 00:39

Dimnikarji prinašajo srečo

Vsako leto ob koncu starega leta dimnikarji, ki obiščejo vsako domačijo, prinesejo kot voščilo novoletne koledarje. Dimnikarji so namreč oblečeni v črna oblačila, kajti njihovo delo je dokaj zahtevno, saj morajo čistiti dimnike in štedilnike in druge naprave s katerimi ljudje predvsem v zimskem času kurijo in se grejejo z drvmi.

četrtek, 2. januar 2014 ob 23:541

Vožnja skozi Ljutomer, ko še ni bilo vseh krožišč

Izbrskali smo naš star video posnetek iz novembra 2008, ki prikazuje vožnjo skozi Ljutomer. Takrat še v Ljutomeru recimo ni bilo krožišč čez reko Ščavnico pri zdajšnjem Cleangradu (takrat obrat Mure) in pri bencinski črpalki OMV, bili pa sta že krožišči pri pošti in pri gimnaziji.

četrtek, 2. januar 2014 ob 15:345