Biserni jubilej zakoncev Tancoš iz Terbegovcev

Pred 60 leti sta v skupen zakon stopila zakonca Ana in Danijel Tancoš iz Terbegovcev pri Svetem Juriju ob Ščavnici. V teh dneh sta praznovala 60 let poroke in že tretjič obnovila zakonsko zvestobo, ki je bila v poročni dvorani Edvarda Kocbeka pri Svetem Juriju ob Ščavnici, pred matičarko Bernardo Gašparič in županom občine Sveti Jurij ob Ščavnico Antonom Slana.

petek, 7. februar 2014 ob 08:32

Razkrite barve Mure

»Barve Mure« je bil lani naslov 7. mini likovne kolonije, ki jo je 4. in 5. oktobra v prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona pripravila Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS Gornja Radgona. Udeležilo se je je 25 ljubiteljskih ustvarjalk in ustvarjalcev z obeh bregov reke Mure (iz štirih območnih izpostav JSKD: Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota).

četrtek, 6. februar 2014 ob 20:04

Gasilci iz cestišča odstranili podrta drevesa

V sredo, 5. februarja, ob 17.50 so gasilci PGD Ljutomer na Spodnjem Kamenščaku iz cestišča odstranili 15 podrtih dreves. V času intervencije je bila cesta zaprta.

četrtek, 6. februar 2014 ob 18:15

»Županjo prosimo, da predlaga proračun, ki bo uresničljiv in namenjen realnim potrebam občanov«

Na 21. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer predlog proračuna za leto 2014 ni bil sprejet, ljutomerski svetniki, ki so proračun zavrnili, pa sedaj županjo prosijo, "da predlaga proračun, ki bo uresničljiv in namenjen realnim potrebam občanov".

četrtek, 6. februar 2014 ob 08:4118

20-letnik umrl ob udaru električne energije

Policija je bila v sredo, 5. februarja, okoli 18.30 obveščena, da je v naselju Rep, v bližini Tinja na Pohorju, prišlo do delovne nesreče, v kateri je en delavec umrl. Na kraj so bili napoteni reševalci, policisti in kriminalisti, ki bodo opravili ogled.

sreda, 5. februar 2014 ob 21:59

Starejši dečki na krilih Ormožanov osvojili mednarodni turnir

Slovenska rokometna reprezentanca selekcije U-16, je minuli konec tedna nastopila na mednarodnem turnirju v Bugojnu v Bosni in Hercegovini.

sreda, 5. februar 2014 ob 19:13

Člani pomurskih gasilskih društev priskočili na pomoč prizadetim območjem

Zaradi izrednih vremenskih razmer se številni pripadniki civilne zaščite, gasilci, vojaki, delavci zaposleni v Elektro podjetjih ter ostali trudijo, da bi ponovno vzpostavili osnovno infrastrukturo na prizadetih območjih. Tako, da bi lahko prebivalcem, ki so »ostali« dobesedno odrezani od preostalega sveta, zagotovili oskrbo z električno energijo, ponovno vzpostavili delovanje telefonskih linij, internetnega omrežja in oskrbo s čisto pitno vodo. Zraven tega pa je potrebno odstraniti ...

sreda, 5. februar 2014 ob 18:465

Zaposleni aktivni kot prostovoljci

Ugotavlja se, da so časi, ko so družbeno odgovornost podjetij predstavljala le sponzorstva in donacije, skorajda mimo. Uveljavlja se korporativno prostovoljstvo v zadnjih letih tudi po Sloveniji, še posebno po letu 2011. To korporativno prostovoljstvo zajema prostovoljne programe podjetij, ki obsegajo prostovoljsko neplačano delo zaposlenih za dobrobit širše skupnosti, ki ga z različnimi iniciativami podpira delodajalec oziroma podjetje. S tem se zagotavljajo trdnejše vezi z lokalno skupnostjo ...

sreda, 5. februar 2014 ob 18:16

Čebelarji v šolskih klopeh

V kratkih zimskih dnevih čebelarji nimajo prav veliko dela v svojih čebelnjakih, zato se tudi izven čebelnjakov pripravljajo za novo sezono čebelarjenja. V dobro pripravo pa sodi tudi izobraževanje in zato je Čebelarsko društvo Ljutomer organiziralo v Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer predavanje z naslovom: Smernice dobrih higienskih navad pri čebelarjenju. Predavanje s kratkima filmoma je vodil Tomaž Samec iz Čebelarske zveze Slovenije. Udeležilo se je 18 čebelarjev od tega 12 č ...

sreda, 5. februar 2014 ob 18:07

Veronika in Friderik

Po skoraj 600 letih je ljubezen Veronike Deseniške in Friderika II. Celjskega še vedno živa. Že nekaj let imajo Kosovi polsladko Veroniko, saj je njihova sedemletna deklica prav Veronika. Polsladko vino Veronika je ekstraktno zelo bogato, polno, seveda izjemno harmonično vino, ki se odlično prileže k sladicam.

sreda, 5. februar 2014 ob 17:54