V kombiniranem vozilu prevažal 28 potnikov

Konec prejšnjega tedna so policisti postaje prometne policije na avtocestnem počivališču Dolinsko zaustavili kombinirano vozilo romunskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da se v vozilu prevaža 28 potnikov, čeprav je bilo vozilo registrirano za 8 oseb. Vsi potniki so bili državljani Romunije, kateri so bili namenjeni na delo v Italijo.

sreda, 5. marec 2014 ob 09:54

Kurenti odganjali zimo tudi v Ljutomeru

Kljub temu, da je bila letošnja zima bolj ali manj kratka, pa vendar toliko bolj neusmiljena, so na ponedeljkov oblačni in deževni dan, kurenti odganjali še zadnje ostanke zime po ulicah našega Ljutomera. Upajmo, da so kurenti zimo dobro odgnali in priklicali toplo ter cvetočo pomlad, saj so se vidno utrujeni, pozno popoldan vračali proti domu.

sreda, 5. marec 2014 ob 09:14

Pustovanje z Nitkami prijateljstva

V okviru prostovoljskih dejavnosti »Nitke prijateljstva«, ki tradicionalno potekajo med Osnovno šolo Radenci ter DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, so na pustni torek dopoldne osnovnošolske maškare obiskale stanovalke in stanovalce DOSOR-ja. Tudi slednji so jih v prostorih domske restavracije željni pričakali, večina njih že našemljenih.

torek, 4. marec 2014 ob 22:13

Pust v vrtcu Stročja vas

Kot vsa leta, smo tudi letos na pustni torek pripravili veselo rajanje. Otroci so že zjutraj prišli našemljeni v vrtec. Po malici smo se odpravili na obhod po šoli, nato pa v telovadnico, kjer smo pripravili revijo mask.

torek, 4. marec 2014 ob 21:48

Tomo Križnar je predaval pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Kulturno glasbeno društvo Dežurni krivci in Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine Sv. Jurij ob Ščavnici, sta v ponedeljek, 3. marca, v Kocbekovi dvorani KUS, pripravila predavanje enega najbolj znanih slovenskih humanitarnih delavcev in borcev za ljudi, katerih preživetje je ogroženo zaradi navzkrižnih interesov velesil, Toma Križnarja.

torek, 4. marec 2014 ob 20:341

Akcije pomoči dvoživkam v Prlekiji so se spet razživele

Dvoživke - ne le žabe in krastače - so te dni res oživele, saj so se že začele množično seliti proti stoječim vodam, kjer bodo odložile mrest. Nekoliko hitro, a prave zime sploh ni bilo. Z njimi smo pa na cestah tudi mi, prostovoljci, ljubitelji narave in živali, ki vsak po svoje pomagamo pri varstvu teh izjemno pomembnih in zanimivih organizmov.

torek, 4. marec 2014 ob 18:46

Tra la la hopsasa pustne smo šeme... v vrtcu Križevci

V pričakovanju pusta smo se v vrtcu Križevci pripravljali že pred počitnicami. Okrasili smo igralnice, izdelovali maske, prepevali pustne pesmi, deklamirali, izdelovali razne likovne izdelke.

torek, 4. marec 2014 ob 15:40

Dijaki GFML zbrali 1.000 evrov za humanitarno dejavnost Toma Križnarja

V ponedeljek, 3. marca, je dijake ljutomerske gimnazije obiskal eden najprepoznavnejših slovenskih humanitarnih delavcev in borcev za človekove pravice Tomo Križnar. V poldrugi uri je 250 dijakom predstavil zgodovinska in politična ozadja, ki povzročajo vojno v Sudanu.

torek, 4. marec 2014 ob 13:271

Pustno rajanje na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Pust je edini čas v letu, ko se lahko upravičeno spremenimo oziroma preobrazimo v tisto, kar si že dolgo želimo postati, ali pa se preprosto našemimo tako, da nas vsaj na ta dan nihče ne prepozna. Tako se lahko popolnoma vživimo v vlogo pustne maškare in se prepustimo toku pustnega rajanja in norega pustnega doživetja. Pusta se veselijo še posebej otroci, saj se lahko na ta dan prelevijo v njihove najljubše pravljične junake.

torek, 4. marec 2014 ob 13:07

Male maškare zavzele Ljutomer

V torek, na samega pusta hrusta dan, so v dopoldanskih urah ulice Ljutomera zavzele male maškare iz vrtca in osnovne šole iz Ljutomera. Otroci so bili našemljeni v najrazličnejše like ter se pokazali v povorki skozi Ljutomer.

torek, 4. marec 2014 ob 13:02