Čebelarska zveza Slovenije prihaja v Prlekijo

Projekt Svetovni dan čebel združuje Slovence in povezuje svet

Prlekija-on.net, sreda, 9. december 2015 ob 09:241
Čebelarski kombi

Čebelarski kombi

Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je v lanskem letu podala predlog, da se 20. maj razglasi za Svetovni dan čebel. Pobudo je med drugim podprla Vlada RS in v preteklem mesecu tudi največja mednarodna čebelarska organizacija APIMONDIA.

V povezavi s promocijo pobude v Sloveniji, se je Čebelarska zveza Slovenije ob sodelovanju s čebelarskimi društvi lotila velikega projekta z naslovom: Svetovni dan čebel združuje Slovence in povezuje svet, o čemer smo že pisali. V okviru projekta bodo predsednik ČZS Boštjan Noč, podpredsedniki, člani upravnega in nadzornega odbora ČZS in zaposleni na ČZS, od decembra 2015 do marca 2016, s prepoznavnim vozilom obiskali vsa čebelarska društva v Sloveniji, teh je 210, in o pobudi, da se 20. maj razglasi za Svetovni dan čebel, informirali prisotne. K podpori projekta so povabili tudi znane osebnosti; župane, poslance, veleposlanike, EU poslance, gospodarstvenike, kulturnike, glasbenike, športnike, … ki se jim bodo priključili ob poti.

V petek obisk Prlekije
Predsednik ČZS bo s kombijem obiskal tudi Čebelarsko društvo Ljutomer, in sicer v petek, 11. decembra, ob 16.30 uri. Prisoten bo tudi podpredsednik ČZS, Janez Vencelj, predstavitev pa bo potekala na Glavnem trgu v Ljutomeru. Poleg čebelarjev, je na predstavitev vabljena tudi zainteresirana javnost. V Prlekiji so podporo projektu med drugim izrazili tudi Suzana Makoter, v.d.direktorica ZD Ljutomer, Miroslav Steržaj, častni občan Občine Ljutomer in legenda kegljanja, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, svetovni prvak v breakdancu Aleš Ivanuša ter Mladinski center Prlekije-PC NVO, so.p., in Mladinski svet Ljutomer. Projekt podpiramo tudi pri Prlekija-on.net, in bomo v petek prisotni v Ljutomeru.

11. decembra se bodo v času od 8. do 8.45 ure mudili v Turnišču, od 9.15 do 10. ure v Ormožu, od 10.15 do 11. ure v Središču ob Dravi, od 11.30 do 12.15 na Razkrižju, od 12.30 do 13.15 v Črenšovcih, od 13.30 do 14.15 v Beltincih, od 14.30 do 15.15 v Veržeju, od 15.30 do 16.15 v Križevcih pri Ljutomeru in od 16.30 do 17.15 na Glavnem trgu v Ljutomeru. Obiski bodo organizirani v sodelovanju s čebelarskimi društvi posameznih krajev. Vsi prebivalci so vabljeni, da se udeležijo tovrstnega srečanja v čim večjem številu.

Ob tem se bo pričela tudi nagradna igra, kjer fotografirate čebelarski kombi in sliko pošljete na ČZS ter se potegujete za bogate nagrade. Več o tem najdete tukaj.


Več v Kultura in izobraževanje