Otrok v rejništvu - otrok med dvema družinama

Rejniško društvo Slovenije je skupaj z občino Razkrižje v petek, 28. februarja, v Kulturnem domu na Razkrižju, pripravilo okroglo mizo na temo otrok v rejništvu z naslovom otrok med dvema družinama. Okrogle mize so se med drugim udeležili strokovni delavci iz Pomurja in Podravja, ki se srečujejo z otroki v rejništvu, otroci iz rejniških družin.

sreda, 5. marec 2014 ob 23:38

Pust na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

V torek, 4. marca, so se učenci Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci in otroci iz vrtca Cezanjevci skupaj z učitelji in vzgojiteljicami zbrali v šolski telovadnici s prav posebnim namenom. Na pustni torek jih je namreč obiskala pevka Claudia; pravzaprav je bila ta dan gusarka Claudia.

sreda, 5. marec 2014 ob 17:08

V občinah Križevci in Veržej zbirajo rabljena občila in obutev

Tudi v občinah Križevci pri Ljutomeru in Veržej se zavedajo krize in socialne stiske svojih občanov. Zato se je občina odločila in namestila dva zabojnika za zbiranje rabljenih oblačil in obutve. Tako je en nameščen pred stanovanjskim blokom v Logarovcih, drugi pa je pri občinski stavbi v Križevcih. Podoben zabojnik smo pred dnevi opazili tudi v Veržeju nasproti občinske stavbe.

sreda, 5. marec 2014 ob 16:58

Svetovna debaterska srenja te dni v Ljutomeru

Mednarodni debatni konec tedna na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je postal že tradicionalna oblika debatnih srečanj, na katerem sodelujejo člani debatnih organizacij iz Slovenije in tujine. Vseh sodelujočih (debaterji, sodniki, časomerilci, organizatorji) bo letos okrog 180, prišli pa bodo iz naslednjih držav: Bosna in Hercegovina, Češka, Finska, Hrvaška, Indija, Japonska, Nova Zelandija, Singapur, Slovenija, Velika Britanija in ZDA.

sreda, 5. marec 2014 ob 13:53

V podjetju Carthago bodo kmalu izdelali sedemtisoče vozilo

Podjetje Carthago d.o.o. v Sloveniji že šesto leto uspešno deluje. Leto 2013 je bilo v znamenju pete obletnice delovanja in izdelave pettisočega vozila, čez dva meseca pa bo proizvodni trak zapustilo sedemtisoče vozilo. V začetku letošnjega leta pričenjajo z zaključkom izgradnje nove proizvodno – skladiščne hale v skupni velikosti cca. 5.000 m². Vrednost investicije je ocenjena na 4 milijone evrov. Z novo investicijo bo podjetje lahko nadaljevalo svojo uspešno začrtano pot ...

sreda, 5. marec 2014 ob 13:101

Pisana pustna povorka pri Sv. Tomažu

Društvo Kurent iz Sv. Tomaža je v soboto, 1. marca, pripravilo tradicionalno pustno povorko s podelitvijo priznanj najboljšim skupinam. Pisana povorka je privabila množico obiskovalcev, ki so lahko videli zanimive skupinske maske.

sreda, 5. marec 2014 ob 10:00

V kombiniranem vozilu prevažal 28 potnikov

Konec prejšnjega tedna so policisti postaje prometne policije na avtocestnem počivališču Dolinsko zaustavili kombinirano vozilo romunskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da se v vozilu prevaža 28 potnikov, čeprav je bilo vozilo registrirano za 8 oseb. Vsi potniki so bili državljani Romunije, kateri so bili namenjeni na delo v Italijo.

sreda, 5. marec 2014 ob 09:54

Kurenti odganjali zimo tudi v Ljutomeru

Kljub temu, da je bila letošnja zima bolj ali manj kratka, pa vendar toliko bolj neusmiljena, so na ponedeljkov oblačni in deževni dan, kurenti odganjali še zadnje ostanke zime po ulicah našega Ljutomera. Upajmo, da so kurenti zimo dobro odgnali in priklicali toplo ter cvetočo pomlad, saj so se vidno utrujeni, pozno popoldan vračali proti domu.

sreda, 5. marec 2014 ob 09:14

Pustovanje z Nitkami prijateljstva

V okviru prostovoljskih dejavnosti »Nitke prijateljstva«, ki tradicionalno potekajo med Osnovno šolo Radenci ter DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, so na pustni torek dopoldne osnovnošolske maškare obiskale stanovalke in stanovalce DOSOR-ja. Tudi slednji so jih v prostorih domske restavracije željni pričakali, večina njih že našemljenih.

torek, 4. marec 2014 ob 22:13

Pust v vrtcu Stročja vas

Kot vsa leta, smo tudi letos na pustni torek pripravili veselo rajanje. Otroci so že zjutraj prišli našemljeni v vrtec. Po malici smo se odpravili na obhod po šoli, nato pa v telovadnico, kjer smo pripravili revijo mask.

torek, 4. marec 2014 ob 21:48