Odbor za finance občine Ljutomer zavrnil predlog proračuna

Zaradi odločitve županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, da predlaga proračun, "ki je popolnoma nasproten od priporočil Ministrstva za finance in bi občino Ljutomer zadolžil do skrajne meje ter jo posledično razvojno ohromil v naslednjem razvojnem obdobju 2014-2020", so člani odbora predlog proračuna skoraj soglasno zavrnili. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so ga zavrnili "zaradi predlaganega uničujočega zadolževanja".

torek, 4. februar 2014 ob 07:5910

Sara Novak in Aleš Pokrivač na poti na mladinsko EP

Od 7. do 9. februarja 2014 bo v Lizboni, prestolnici Portugalske, mladinsko evropsko prvenstvo v karateju Evropske karate zveze (EKF). V državno mladinsko reprezentanco za nastop na tem prvenstvu sta se ponovno uvrstila dva člana Ljutomerskega TVD Partizana: Sara Novak in Aleš Pokrivač.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 23:45

Pripravili dopolnjen predlog Odloka o proračunu, ki upošteva večino pripomb

Uprava občine Ljutomer je pripravila dopolnjen predlog Odloka o proračunu za leto 2014, ki upošteva večino pripomb iz časa javne razprave ter vse dodatne pripombe (skupaj 12 dodatnih predlogov investicij), ki so bili izraženi na predstavitvah v krajevnih skupnostih. V ponedeljek ob 11. uri se je iztekel tudi rok za vlaganje amdandmajev k proračunu, vendar politične stranke amandmajev niso vložile.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 23:345

Pri Mali Nedelji padel električni drog

Ob izrednih vremenskih razmerah, ko je večji del države že več dni v ledenem oklepu, je tudi v naših krajih, ki jim je sicer precej prizanešeno, nekaj podrtega drevja in drogov električne napeljave.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 18:591

Požar izbruhnil na enem od brizgalnih strojev za pripravo gumijastih izdelkov

V ponedeljek, 3. februarja, je okoli 16.20 ure, na Hardeku v Ormožu, zagorelo v poslovnem objektu plastike in izdelkov iz plastike. Gasilci so požar na poslovnem objektu pogasili in sanirali pogorišče.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 17:352

Občina Razkrižje se je tudi letos predstavila na turističnem sejmu Alpe-Adria

Ob koncu tedna je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču potekal turistični sejem z naslovom Turizem in prosti čas, na katerem se je predstavilo preko 100 turističnih društev iz celotne Slovenije.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 16:42

Vseevropsko nasprotovanje patentu na papriko podjetja Syngenta

V ponedeljek, 3. februarja, je široka koalicija, ki jo sestavlja 34 nevladnih organizacij ter organizacij kmetov in rejskih organizacij iz 27 evropskih držav, tudi iz Slovenije, vložila ugovor na patent na papriko podjetja Syngenta.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 16:41

V Marianumu so na Svečnico praznovale redovnice in redovniki

Na praznik Gospodovega darovanja - Svečnica, to je 2. februarja, so po vseh škofijah na Slovenskem praznovali 18. dan posvečenega življenja. Tudi murskosoboška škofija se je na ta dan zbrala v Salezijanskem zavodu Marianum v Veržeju v domski kapeli Marjanišča.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 16:33

Maribor v ledenem objemu

Ledeni oklep je te dni obdal tudi Maribor, kjer je stanje precej hujše, kot v naši bližnji okolici. Ogromno ljudi na območju Maribora je še vedno brez elektrike, k njim prihaja tudi pomoč iz tujine, za katero je zaprosila vlada.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 15:09

Zaprte šole, oviran promet, podrta drevesa, ...

Večji del države še je vedno v ledenem oklepu, v ponedeljek je večina šol zaprtih, oviran je promet, podrti so številni daljnovodi, tako da je brez elektrike še vedno okoli 250.000 ljudi. Ponekod so tudi brez vode in telefonskih povezav.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 13:54