V mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru, mladi ustvarjali na temo »MIR POVEZUJE«

Na nacionalni finalni izbor uvrščeni tudi dve likovni deli iz OŠ Cezanjevci in OŠ Stročja vas

Prlekija-on.net, nedelja, 29. november 2015 ob 21:46
Mednarodni likovni natečaj Plakat miru

Mednarodni likovni natečaj Plakat miru

Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, vsak klub v svojem lokalnem okolju, z namenom spodbuditi mladino k razmišljanju o svetu, o miru, prijateljstvu o medsebojnih odnosih...

Tako je tudi Lions klubu Ljutomer na področju UE Ljutomer k sodelovanju uspelo pritegniti rekordnih 54 mladih ustvarjalcev iz kar 7 osnovnih šol in sicer iz šol Mala Nedelja, Cezanjevci, Stročja vas, Razkrižje, Križevci pri Ljutomeru, Cvetko Golar in Ivan Cankar iz Ljutomera. Udeleženci so tokrat, tako kot 1.500 ostalih po vsej Sloveniji in kar 3,5 milijona mladih po vsem svetu, ustvarjali na temo »MIR POVEZUJE«.

»Mir in povezovanje je tematika, ki je v času katerem živimo zelo aktualna, namreč mir ni več nekaj samoumevnega, ampak postaja vedno bolj vrednota .... zato je še toliko bolj pomembno, da to zavedanje, da je mir ena temeljnih človekovih vrednot zakoreninimo v zavest že pri naših najmlajših in sicer z našimi dejanji, z našim vzgledom in vzgojo...« je med drugim v svojem uvodnem nagovoru poudaril predsednik LK Ljutomer Boštjan Pihlar.

Strokovna komisija v sestavi članic Lions kluba Silve Kosi in Vesne Laissani in strokovnega člana komisije akademskega slikarja Vladimirja Potočnika so izmed vseh risbic izbrali zmagovalce po posameznih šolah, ki jih je Lions klub Ljutomer poslal na nacionalni izbor najboljših likovnih del. Nacionalna strokovna komisija pa je izmed vseh prispelih izbrala 24 risbic, ki se bodo v finalnem izboru potegovale za končno zmago in sodelovanje na mednarodnem izboru vseh nacionalnih zmagovalk.

Kljub temu, da v Lions klubu poudarjajo, da so zmagovalci čisto vsi, ki so sodelovali, pa so vendarle razglasili zmagovalce po posameznih šolah, ki so s svojimi likovnimi deli postali Nana Horvat iz OŠ Ivana Cankarja iz Ljutomera, Niko Voršič iz OŠ Cvetko Golar iz Ljutomera, Zarja Kozar iz OŠ Stročja vas, Iva Kuhar iz OŠ Razkrižje, Julija Ostrc iz OŠ Križevci pri Ljutomeru, Maša Rubin iz OŠ Cezanjevci in Klemen Košar iz OŠ Mala Nedelja.

Z veseljem in bučnim aplavzom so na prireditvi pospremili čisto svežo informacijo, da je nacionalna komisija ocenila in odločila ter v finalni izbor uvrstila kar dve risbici, iz likovnega natečaja pod pokroviteljstvom Lions kluba Ljutomer. Ta dosežek je uspel Zarji Kozar iz OŠ Stročja vas in pa Maši Rubin iz OŠ Cezanjevci. Uvrstiti se, izmed 1.500 sodelujočih, med 24 najboljših je zelo lep dosežek, česar pa so v Lions klubu še posebej veseli, saj je bil tokratni nacionalni finalni izbor zaupan prav Lions klubu Ljutomer in bo 9.4.2016 potekal v Ljutomeru. Tokrat še s toliko večjim veseljem in pričakovanjem končne zmagovalke.


Več v Kultura in izobraževanje