Frančiškovi otroci so se vključili v pomoč otrokom, kjer delujejo slovenski misijonarji

Darove bodo namenili za otroke, ki so pomoči najbolj potrebni

Jože Žerdin, četrtek, 3. december 2015 ob 09:23
Frančiškovi otroci

Frančiškovi otroci

V župniji Veržej že vrsto let deluje skupina Frančiškovih otrok, ki povezuje mlade iz župnije Veržej, vodi pa jih sestra Zalika Svenšek. Njihovo delo je usmerjeno v dobrodelnost in pomagati otrokom po svetu, ki so pomoči najbolj potrebni, predvsem tam, kjer delujejo slovenski misijonarji.

Sicer pa Frančiškovi otroci župnije Veržej delujejo kot animatorji, udeležujejo se Frančiškovih taborov in drugih dobrodelnih akcij, ki jih pripravlja župnija Veržej. V skupino Frančiškovih otrok je vključenih kar nekaj otrok različnih starosti, ki so začutili plemenita in dobrodelna dela papeža Frančiška in po njem se tudi zgledujejo.

Pred letošnjim adventnim časom so se skupaj s sestro Zaliko Svenšek srečevali v župnijskih prostorih, kjer so ročno izdelovali adventne venčke in božične voščilnice. Pred župnijsko cerkvijo v Veržeju so svoje izdelke tudi vernikom ponujali. Šlo je za lepe unikatne naravne adventne venčke in novoletne voščilnice s prihodom in duhom adventnega časa in božičnih praznikov. Zbrani denar od prodanih venčkov in voščilnic bodo Frančiškovi otroci namenili za pomoč otrokom, ki so pomoči najbolj potrebni, saj bodo lahko tako od daleč po svojih močeh pomagali otrokom, morda tam ali kje drugje, kjer delujejo slovenski misijonarji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje