Dejan Vajs uspešen v Riminiju

Večkrat smo že poročali o radgonskem kickboksarju Dejanu Vajsu, ki niza uspehe za uspehom na državni in svetovni ravni ter tako postaja eden najboljših športnikov posameznikov v Gornji Radoni. Pretekli vikend je Vajs nastopal na svetovnem pokalu Bestfighter 2013 v Riminiju kjer je Kickboxing zveza Slovenije nastopala s skoraj stočlansko ekipo.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 14:00

Humanitarna akcija ribičev za deklico Gajo iz Kamnika

Da človeška dobrosrčnost ne pozna meja, za ljudi, ki jih doleti nesreča ali zdravje, so ljudje ob reki Muri v Prekmurju in Prlekiji vedno pripravljeni pomagati.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 12:55

Veržej na dobri poti do prvaka, Ljutomer si je zagotovil obstanek

V soboto, 1. junija, sta prleška predstavnika v 3. SNL-vzhod, odigrala 24. krog. Farmtech Veržej je doma premagal Čardo s 4:1, Avto Rajh Ljutomer pa je gostoval pri Malečniku, kjer sta se ekipi razšli brez golov.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 11:321

Prleki obiskali mariborski vodni stolp

V Mariboru se je odvil zanimiv večer, na katerem so bili gostje večera Prleki. Tadej Vesenjak, Marko Kočar in Künštni Prleki so poleg prleških vin predstavili del kulture na nevsakdanji način. Poleg uveljavljenih muzikantov je domoča pesem in poezija napolnila prostor ostarelega vodnega stolpa v Mariboru.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 11:11

Društvo JJ Puch obiskali učenci iz petih držav

V ponedeljek, 27. maja, so na obisk k društvu JJ Puch, prišli učenci s svojimi mentorji iz petih držav. Osnovna šola iz Veržeja je bila organizator letošnjega srečanja učencev iz petih držav.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 11:05

Orfej osvaja

Letošnji binkoštni vikend je Orfej preživel na Madžarskem. Ljutomerski zbor, ki bo naslednje leto stopil v jubilejno, petindvajseto leto delovanja, se je še drugič po letu 2009 udeležil zborovskega tekmovanja v Pécsu. To mesto je v preteklosti gostilo številne mednarodne zborovske dogodke, leta 2010 pa je nosilo tudi naziv Evropska prestolnica kulture. Tekmovanje, ki se ga je udeležil Orfej, je bilo že triindvajseto po vrsti.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 11:01

Ekipi OŠ Cezanjevci odlično 2. mesto

V soboto, 1. 6. 2013, se je ekipa kolesarjev OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, v sestavi Damjan Krajnc, Marjan Rajh in Aljaž Sobočan, udeležila 4. Tradicionalnega tekmovanja v spretnostni vožnji s kolesi, pod sloganom Varno v počitnice.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 10:50

Zaključna prireditev vrtca Sonček iz Sv. Jurija ob Ščavnici

V soboto, 1. junija, je v telovadnici OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici potekala zaljučna prireditev vrtca Sonček, na kateri so se predstavili otroci vseh sedmih skupin z njihovimi vzgojiteljicami.

nedelja, 2. junij 2013 ob 21:30

Razstava starodobnih vojaških vozil v Beltincih

Jeep Klub veterani Murska Sobota je v soboto, 1. in v nedeljo, 2. junija, pripravil že peto mednarodno srečanje in panoramsko vožnjo po Prekmurju in Goričkem. Klub namreč združuje lastnike starih vojaških vozil iz prve in druge svetovne vojne, ko so bila na številnih vojnih operacijah.

nedelja, 2. junij 2013 ob 20:04

Križevski folklorniki so zaplesali v novih kostumih

Folklorna dejavnost v Križevcih pri Ljutomeru se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj njeni začetki segajo skoraj sedemdeset let nazaj. Že vrsto let v kraju delujeta dve skupini in sicer ena pod okriljem DU Križevci, v kateri plešejo večinoma upokojenci in jo vodi eden najbolj znanih folklornih zanesenjakov v Pomurju, Viktor Slavinec, druga pa pod vodstvom Marte Zmazek deluje v sestavi KUD Križevci pri Ljutomeru.

nedelja, 2. junij 2013 ob 19:47