Prijetna počitniška doživetja v vrtcu Stročja vas

Vroči poletni dnevi nam nudijo veliko zabave. Ni lepšega kot se kopati, packati v pesku z vodo ter doživljati same prijetne stvari na prostem, ki nam niso omogočene med letom. Dodaten užitek pa nam ob koncu blatne igre ponuja »špricanje vode iz šlauha«, poležavanja pod šotori iz rjuh, zaves, koc... za katere s svojo ustvarjalnostjo dodatno poskrbijo otroci sami.

petek, 6. julij 2012 ob 14:08

Stanovalci DOSOR-ja ribili

Društvo upokojencev Radenci ima od jeseni leta 2008 svoj društveni prostor v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. In v imenovano leto segajo tudi korenine prostovoljnega dela prostovoljcev tega društva v DOSOR-ju. Prostovoljno delo poteka pod geslom Seneke: »Kar je dobro narejeno, ni nikoli narejeno prepozno.«  Gre za program »Druženje- za  višjo kakovost življenja« pod motom »Aktivno preživljanje prostega časa – Naredimo nekaj zase« ...

petek, 6. julij 2012 ob 08:461

Bliža se 8. Grossmannov festival

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je izstopajoča in edinstvena prireditev, ki vsako leto vročega julija zibelko slovenskega filma, Ljutomer, na zanimiv način preobraža v mednarodno filmsko mesto. Letos bo festival potekal od 16. do 21. julija.

četrtek, 5. julij 2012 ob 19:14

Na Cvenu so se srečali gasilski veterani GZ Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer in Prostovoljno gasilsko društvo Cven, sta organizirala že 19. Srečanje gasilskih veteranov GZ Ljutomer, ki je bilo v sredo, 4. julija 2012, v prostorih Zadružnega doma na Cvenu. Srečanja se je udeležilo čez 130 veterank in veteranov iz prostovoljnih gasilskih društev.

četrtek, 5. julij 2012 ob 16:32

V Radoslavcih še žanjejo ročno

Dokaj nenavaden in v današnjem času redek prizor, smo opazili pred dnevi v Radoslavcih. Namesto ogromnega hrumečega kombajna, ki v teh dneh žanjejo na poljih, smo na njivi, zasejani z žitom, našli skupino moških, ki so želi še na star način: z ročno koso kosili žito, ga s srpom pobirali v snope, katere so povezovali s "povresli", snope pa nato seveda zlagali v kopice - križe.

četrtek, 5. julij 2012 ob 16:213

Spremenjen obratovalni čas kopališča; ta konec tedna tudi nočno kopanje

Na podlagi izražene želje kopalcev, je bil obratovalni čas Letnega kopališča Ljutomer, spremenjen od 9. do 20. ure, pri dnevnih temperaturah nad +20ºC. Spremenjen čas bo pričel veljati od sobote, 7. julija.

sreda, 4. julij 2012 ob 23:551

Poletni utrinki iz vrtca Ljutomer

V vročih poletnih dneh se otroci v našem vrtcu zelo zabavajo, saj veliko dejavnosti izvajamo z vodo. Najmlajši prelivajo kanglice v manjših bazenčkih in se igrajo s peno. Starejši otroci pa že perejo perilo, ga obešajo in sušijo.

sreda, 4. julij 2012 ob 13:34

Tako je nekoč izgledalo kopališče na Globetki

Še preden so v Ljutomeru pri novem mostu zamenjali tablo z napisom Ščavnica z napisom Globetka, smo na portalu objavili poziv, v katerem smo želeli zbrati staro gradivo, ki bi dokazovalo, da je ta kanal že od nekdaj nosil ime Globetka.

torek, 3. julij 2012 ob 18:525

Proslava PU Maribor ob Dnevu policije

V spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, si je slovenska policija za svoj praznik izbrala 27. junij.

torek, 3. julij 2012 ob 12:46

Koledar prireditev v občini Ljutomer julij 2012

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v juliju.

torek, 3. julij 2012 ob 10:43