8. krog PKL 2009/10

KK Beltinci : KK Gornji Petrovci69 : 76 (19:29, 12:12, 20:13, 18:22)OŠ Beltinci, sobota, 23.1., 17.00, Kous, Glavnik

ponedeljek, 25. januar 2010 ob 21:06

3. občni zbor društva Künštni Prleki

V soboto, 23. januarja je v Železnih Dverih na izletniški kmetiji Belec, kjer je sedež Republike Prlekije, potekal 3. občni zbor društva Künštni Prleki. Na občnem zboru so bili podani podatki uspešnosti društva v preteklem letu in sprejete nadaljnje odločitve in projekti, ki jih bo društvo izvedlo v letu 2010, ko se pripravljajo na snemanje osmih novih oddaj "V živi sliki in besedi po Prlekiji", ki bodo prikazale lepote Prlekije.

nedelja, 24. januar 2010 ob 13:596

Četrti nagradni foto natečaj

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju s hotelom aMord Mala Nedelja prireja četrti nagradni foto natečaj na temo fotografij narave in pokrajine. Fotografije torej lahko vsebujejo kakršenkolimotiv iz narave in pokrajine v vseh letnih časih. Nagrada za najboljšo fotografijo je nedeljsko kosilo za dve osebi v hotelu aMord Mala Nedelja.

sobota, 23. januar 2010 ob 13:254

Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

V soboto, 17. aprila bo v Sloveniji potekala akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu! s katero želijo organizatorji, društvo Ekologi brez meja združiti 200.000 prostovoljcev, ki naj bi s čiščenjem komunalnih odpadkov na divjih odlagališčih, cestah, ulicah, okolicah šol in vrtcev ter sprehajalnih poteh pobrali 20.000 ton smeti.

petek, 22. januar 2010 ob 13:344

Lepotica z napakami

Zato da se je Ljutomer lahko uvrstil na zemljevid mest v Sloveniji, ki imajo sodobno športno infrastrukturo, bo treba v prihodnjih letih potrpeti. Vsakdo, ki je spremljal izredno obiskano prvoligaško rokometno tekmo in otvoritveno slovesnost, verjetno ve, da prestiž stane. In tako bo tudi s tem centrom, ki je brez opreme ovrednoten na 5,6 milijona evrov. V naslednjih petnajstih letih bo občina Ljutomer iz svojega proračunavsako leto namenila blizu pol milijona evrov ptujskemu podjetju GradisGP ...

petek, 22. januar 2010 ob 07:306

Brez tovornjakov čez radgonski most

Predstavniki sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so se v Murski Soboti srečali s člani pomurskih obrtno-podjetniških zbornic, ki delujejo na področju cestnega prevozništva pri prevozu blaga in oseb. "Srečali smo se z namenom, da pogledamo, koliko je na tem območju ovir za prevoznike, zanimalo nas je tudi omejevanje prometa, ureditve prometne signalizacije in podobno," je po koncu obiska Pomurja povedal sekretar sekcije za promet pri OZS Bojan Pečnik.

četrtek, 21. januar 2010 ob 06:305

Pepek pa jegof Sultan

Kak se za provega Künštnega Prleka spodobi, se je naš Pepek z brega da slikati za cejtnge. Ne gre za kakšo žensko revijo, ampak se je slika sküper s svojin Sultanon za revijo o pesih - Kraševec. Obo sta tak künštna, ka so jidva objavili na naslovnici, v reviji pa mata svoj članek. Zej tega samo Pepekova Neža nesmi viditi, vači de si Pepek bogi, Sultan pa de opet delo meja. Sicer pa si lehko sami na slikah poglednete, keri je bole künšten.Avtorica slik je naša Künštna Prlečka Nada ...

sreda, 20. januar 2010 ob 00:279

Občni zbor Čebelarskega društva Ljutomer

V nedeljo, 17. januarja je v gostilni Pavličič v Pristavi potekal občni zbor Čebelarskega društva Ljutomer. Občnega zbora se je udeležilo večina čebelark in čebelarjev društva, kot gostja pa se je zbora udeležila tudi prva slovenska medena kraljica Nataša Bukovec. Čebelarsko zvezo Slovenije pa je po pooblastilu predsednika g. Boštjana Noča, zastopal član UO ČZS Janez Vencelj.

torek, 19. januar 2010 ob 11:13

Ljutomer bo dobil še dve krožišči

Mesto Ljutomer ima sedaj dve krožišči - pri zdravstvenem domu in pri poslovalnici Nove Ljubljanske banke, v prihodnje pa bo dobilo še dve. Sedanje vodstvo načrtuje izgradnjo krožišča čez reko Ščavnico v Prešernovi ulici ob zgradbi murskosoboške Mure ter pri bencinskem servisu OMV.

torek, 19. januar 2010 ob 07:096

Sijajna judoistka sanja o olimpijadi

Bila je nedelja, 28. junija 2009, pozno popoldne. Koper, evropsko kadetsko prvenstvo v judu. Na blazinah je Urška Potočnik iz Radomerja pri Ljutomeru več kot uspešna, njen trener Aleš Vrbančič, nekoč tudi sam odličen judoist in član slovenske reprezentance, v Prlekijo sporoča rezultate svoje varovanke. V predtekmovanju morata njeno premoč priznati tekmovalki iz Nizozemske in Rusije, v polfinalu poklekne Francozinja, nato v velikem finalu še Španka.

torek, 19. januar 2010 ob 07:072