Najboljša fotografija je Ograja pašnika

Od 10. do 17. januarja ste uporabniki portala lahko glasovali za najboljšo fotografijo tretjega foto natečaja, kjer ste lahko izbirali med desetimi fotografijami, ki so bile uvrščene v finalni izbor. Največ glasov je prejela fotografija Ograja pašnika uporabnika alko88. Uporabnik tako prejme nagrado celodnevno kopanje in uživanje v savni za dve osebi v Biotermah Mala Nedelja. Čestitamo!

ponedeljek, 18. januar 2010 ob 00:02

Zaključna prireditev Antonovanja na Kogu

Antunovo na Kogu je doživelo prečudovit zimski dan. Praznik zavetnika in patron Anton je bil pobeljen z obilico snega. Zaključna prireditev, katera je privabila nakaj sto pohodnikov domačinov ter ponudnikov na stojnicah je bila pobeljena in pravo zimsko vzdušje je dalo veselja tudi otrokom, kateri so se spuščali po strminah okrog cerkve.

nedelja, 17. januar 2010 ob 18:31

Tina Maze osvojila prve slalomske stopničke

Tina Maze je danes na slalomu za 46. Zlato lisico navdušila in se prvič v svoji karieri v slalomu prebila na stopničke za zmagovalke. Črnjanka je zaostala le za Kathrin Zettel, ki je zmagala že včeraj na veleslalomu in tako postala letošnja "zlata lisička". Mazejeva je s štartno številko 14 na prvi progi končala na devetem mestu, v drugo pa je napadla na vso moč in pridobila kar sedem mest. Drugo mesto je njen največji slalomski uspeh, hkrati pa so to prve slovenske stopničke v Mariboru ...

nedelja, 17. januar 2010 ob 18:31

Tina Maze končala na 13. mestu

Mariborsko Pohorje se je danes odelo v pisane barve, ki so privabile množice obiskovalcev in navijačev smučarskih disciplin na 46. Zlato lisico. V soboto je bil na sporedu veleslalom, kjer je zmago slavila Avstrijka Kathrin Zettel, družbo na odru za zmagovalce pa sta ji delali Nemka Maria Riesch na drugem in Švedinja Anja Pärson na tretjem mestu. Tina Maze je veleslalom končala na 13. mestu.

sobota, 16. januar 2010 ob 23:47

ŠIC Ljutomer uradno odprt

V petek, 15. januarja so v Ljutomeru uradno odprli športno-izobraževalni center (ŠIC) Ljutomer. Na otvoritvi so bili prisotni številni eminentni gostje, dvorano pa so uradno odprli šolski minister dr. Igor Lukšič, ljutomerski župan Franc Jurša, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec in direktor družbe Gradis GP Gradnje Ptuj Branko Veselič.

petek, 15. januar 2010 ob 16:54

Praznik na Kogu

Zanimiva prireditev, katera se je odvijala na Kogu v okviru praznovanja Antunovega, razstava likovnih del otrok na temo prašiči. Razdeljena je bila na več skupin glede na starost otrok. Ravno tako pa tudi na tri teme, katere so zajemale likovna dela, kolaži in fotografije. Na današnji podelitvi so nagradili tri zamagovalce iz vsake kategorije. Posebna skupina mentorjev in likovnikov je ocenila dela ter razvrstila priznanja in nagrade.

petek, 15. januar 2010 ob 16:44

Pležuhovanje na Stari Cesti

Snežne razmere so tudi otroke iz vrtca Stara Cesta privabile na pležuhe, ki so si jih s pomočjo staršev naredili že pred leti. Tako so na pležuhe sedli tako majhni kot veliki otroci pa tudi vzgojiteljice. Kdor želi pležuhovati, mora priti v vrtec Stara Cesta.»Pa dajmo« so rekli otroci.

petek, 15. januar 2010 ob 16:01

Gimnazijci zbirali živila za Rdeči križ

Skupina petnajstih dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer se je odzvala pobudi tabornikov Roda vedrih Prlekov iz Ljutomera in prostovoljno zbirala živila. "Nekako smo želeli s tako imenovanimi darili pomagati družinam, ki si ob minulih praznikih niso mogle privoščiti priboljškov ali kar osnovnih živil. Zbrali smo kar zajeten kup živil, ki smo ga predali Rdečemu križu Slovenije," je o humanitarni akciji ljutomerskih gimnazijcev povedala profesorica sociologije Sonja Ferčak.

petek, 15. januar 2010 ob 07:15

Ta konec tedna že 46. Zlata lisica

Ta konec tedna bo v Mariboru pod Pohorjem na Snežnem stadionu potekala že 46. Zlata lisica. Prijavljenih je kar 133 tekmovalk, seveda vse najboljše, iz 28 držav. Iz Koroške je najavljenih že osem avtobusov, prišla bo Tinina navijaška skupina, ki bodo navijali za našo najboljšo smučarko Tino Maze, ki ima letos realne možnosti, da postane Zlata lisička, saj je letos zelo napredovala tudi v slalomu.

četrtek, 14. januar 2010 ob 16:42

Priprave na jubilejni maraton

Lanski, 29. maraton Tri srca je minil v znamenju presežkov. V Radence je privabil 8000 aktivnih udeležencev iz osmih držav, iz leta v leto pa je več udeležencev teka najmlajših tekačev in tudi pohodnikov pohoda treh src. Na 29. maratonu Tri srca je tako proti cilju in prvim kolajnam nasproti teklo 1123 otrok, po poteh dežele treh src pa je stopalo 3431 pohodnikov.

četrtek, 14. januar 2010 ob 16:18