Pomurska gasilska društva bogatejša za 157 strojnikov

Potem, ko je komisija za izobraževanje pri pomurskem gasilskem poveljstvu in svetu pred časom pripravila obsežen gasilski teoretični in praktični tečaj, oziroma izobraževanje za gasilskega častnika, je le-ta na praktičnem usposabljanju potekal v večjih mestih po Pomurju.

torek, 1. julij 2014 ob 17:22

V Ljutomeru se obeta nov poslovno trgovski center

Zemljišče z opuščenimi objekti ob Ormoški cesti v Ljutomeru, ki je velikosti cca 9.015 m2 je kupilo podjetje Jagros, ki je lastnik trgovske verige Jager in ima v severovzhodnem delu Slovenije preko 30 poslovalnic.

torek, 1. julij 2014 ob 17:093

Vojaki zajeli sovražnika v lovskem domu

V okviru Mednarodne vojaške vaje večnacionalnih kopenskih sil (Multinational Land Force – MLF) je bila na območju Občine Velika Polane izvedena praktična vojaška vaja v kateri so bile simulirane dejanske okoliščine. Namen vaje pa je bilo urjenje vojakov, preverjanje njihove pripravljenosti ...

torek, 1. julij 2014 ob 12:381

Župnijsko proščenje na Razkrižju

Župnija Razkrižje je v nedeljo, 29. junija, pripravila župnijsko proščenje. Župnijska razkriška cerkev je romarska cerkev in je posvečena sv. Janezu Nepomuku. Cerkev stoji v središču vasi Razkrižje, ki ima zelo bogato zgodovino, ob cerkvi stoji župnišče in veliko župnijsko dvorišče. ...

torek, 1. julij 2014 ob 12:23

Združena levica proti varčevalnim ukrepom in za vladavino ljudstva

V ponedeljek, 30. junija, so se v salonu Murska Republika, restavracije in hotela Zvezda v Murski Soboti, predstavili Koalicija Združena levica s svojimi kandidati v 8. volilni enoti.

torek, 1. julij 2014 ob 08:293

Tadej Toš nasmejal Ormožane

V sklopu prireditev Ormoško poletje 2014 je v nedeljo v Ormožu nastopil Tadej Toš. Ker je bila zaradi napovedi slabega vremena prireditev iz grajskega dvorišča prestavljena v dvorano kulturnega doma je bila le-ta premajhna za vse stand-up komedije željne gledalce.

ponedeljek, 30. junij 2014 ob 20:19

Gasilci PGD Selišči - Kupetinci prevzeli gasilski avto GV-1

Pri gasilskem domu PGD Selišci - Kupetinci v Seliščih, so v nedeljo, 29. junija, udradno prevzeli v uporabi prvo popolnoma novo gasilsko vozilo v zgodovini delovanja društva GV-1.

ponedeljek, 30. junij 2014 ob 17:34

Udari strel zanetili požare

Iz nedelje na ponedeljek, je naše kraje prešla hladna fronta z obilnim dežjem, ki je precej ohladila ozračje. Vreme je povzročilo tudi nekaj nevšečnosti, zagorelo je več hiš zaradi udar strel.

ponedeljek, 30. junij 2014 ob 15:34

Dobrodelni koncert Košček ljubezni tokrat pomagal južnim sosedom

V četrtek, 12. junija, so se na pobudo mešanega pevskega zbora Cantate zbrali na enem mestu verjetno najboljši zborovski pevci Pomurja. Tako smo bili priča, da pesem združuje ljudi in dober namen pesmi toliko bolje.

ponedeljek, 30. junij 2014 ob 13:241