Tradicionalno vaško kresovanje v Gresovščaku

V soboto, 19. aprila, je v večernih urah v Gresovščaku, potekalo že 8. tradicionalno velikonočno kresovanje, ki ga vsako leto pripravijo in organizirajo tamkajšnji vaščani, katerih pobudnik in glavni organizator je Matevž Kaučič.

torek, 22. april 2014 ob 19:05

V Matičnjaku v Borecih bodo skrbeli za ohranitev ogroženih drevesnih vrst Prlekije

Ob dnevu Zemlje so občina Križevci, osnovna šola Križevci, Gozdarski inštitut Slovenije in skupina Fabrika v torek, 22. aprila, na sanirani deponiji odpadkov v Borecih pripravili slovesnost na kateri so predstavili nov projekt zasaditev na prostoru - matičnjaka, kjer bodo rasle ogožene avtohtone ...

torek, 22. april 2014 ob 17:22

Žegen na Jurševki

Med pomembne dogodke Velike noči sodijo tudi blagoslovi velikonočnih jedi v cerkvi, pri kapelah in znamenjih. Prav blagoslov velikonočnih jedi na poseben način zbere vaščane ali prebivalce kakšnega dela mesta. Med njimi je tudi Jurševka.

torek, 22. april 2014 ob 10:43

Razredni nastop učencev klarinetistov iz GŠ Ljutomer

V četrtek, 17. aprila, je ob 18.00 uri v dvorani GŠ Ljutomer, potekal razredni nastop učencev klarineta, iz razreda prof. Bojana Zelenjaka.

torek, 22. april 2014 ob 10:38

V Ljutomeru se je pričela sezona kasaških dirk

Na velikonočni ponedeljek, so v Ljutomeru potekale prve kasaške dirke v tej sezoni. Leto 2014 je tudi v znamenju 140-letnice prvih dirk na Slovenskem in je poimenovano leto ljutomerskega kasača.

torek, 22. april 2014 ob 09:29

Koncert ob 50-letnici začetka delovanja ansambla Toneta Kmetca

Letos mineva petdeset let od ustanovitve enega najpopularnejših in najbolj prepoznavnih ansamblov narodnozabavne glasbe na Štajerskem in tudi v Sloveniji. Ansambel, imenovan po ustanovitelju in vodji Tonetu Kmetcu, je v začetku delovanja v letu 1964 igral kot ansambel radia Ptuj, kmalu pa je zač ...

torek, 22. april 2014 ob 08:46

Vstajenjska procesija v Ljutomeru

Velika noč (Vuzem) je najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujemo Jezusovo vstajenje od mrtvih - na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem, na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Velika noč je za kristjane praznik veselja in upanja; verujemo, da je Jezus s ...

ponedeljek, 21. april 2014 ob 20:201

Blagoslov velikonočnih jedil v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru

Vélika sobóta je krščanski praznik, ki ga kristjani praznujemo v soboto pred veliko nočjo. Velika sobota skupaj z velikim četrtkom in velikim petkom sestavlja velikonočno tridnevje. Ta dan je za večino kristjanov, dan čaščenja Božjega groba.

ponedeljek, 21. april 2014 ob 18:54

Umetniki ustvarjali likovna dela, fotografije, poslikane velikonočne pirhe in kip

V organizaciji Zavoda Zarum - Trnje je od petka, 18. aprila do ponedeljka, 21. aprila, na Marofu v Veliki Polani v Prekmurju potekalo delovno druženje ljubiteljskih likovnih umetnikov in fotografov. Srečanja se je udeležilo 8 ljudi, od tega štirje slikarji, kipar in trije fotografi.

ponedeljek, 21. april 2014 ob 15:351