Slovenijo objela ledeni dež in žled

V Sloveniji sta v teh dneh preglavice povzročala predvsem ledeni dež in žled. Ponekod so zavladale prave izredne vremenske razmere, pod težo ledu so se lomila številna drevesa, več tisoč ljudi je ostalo brez električne energije, obstali pa so celo nekateri vlaki.

sobota, 1. februar 2014 ob 10:021

Preko Ormoža tihotapil 18 PVC vrečk tobaka

V četrtek, 30. januarja, ob 16.40, je na Mejnem prehodu Ormož, v našo državo vstopal 52-letni državljan Hrvaške, ki sicer biva na območju Ormoža.

petek, 31. januar 2014 ob 16:081

Poškodoval policijsko vozilo in ugriznil policista

Policisti so v četrtek, 30. januarja v popoldanskem času, na območju Lendave med opravljanjem cestne kontrole zaustavili osebno vozilo, ki ga je vozil 52-letni občan iz UE Lendava. Ker je voznik kazal znake vinjenosti, je bil zoper njega odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil ...

petek, 31. januar 2014 ob 13:521

Prestopni rok v ekipo Veržeja prinesel nekaj sprememb

Članska ekipa Veržeja končuje tretji teden napornih priprav za nastop v pomladanskem delu 2. SNL. Vreme je bilo na začetku priprav veržejskim nogometašem zelo naklonjeno. Tako je trener Zlatko Gabor lahko v celoti izpolnil svoje načrte.

petek, 31. januar 2014 ob 11:59

Kolumbijski blatni vulkanček Totumo

V karibskem predelu Kolumbije se nekje na pol poti med Cartageno in Barranquillo nahaja blatni vulkanček Totumo. Hit med turisti. Po kakšni uri vožnje iz Cartagene ugledamo na koncu ceste ob sladkovodni laguni približno 15 metrov visoko gmoto v obliki stožca, na vrh katere vodijo strme lesene stopnice ...

četrtek, 30. januar 2014 ob 16:43

Mešalnik za meso usoden za 35-letnega Ljutomerčana

V preteklih dneh so avstrijski in slovenski mediji poročali o delovni nesreči, kjer je umrl 35-letni Slovenec. Nesreča se je zgodila v obratu za predelavo mesa v kraju Gross Sankt Florian na avstrijskem Štajerskem.

četrtek, 30. januar 2014 ob 14:05

Vasja Golar s svojo novo pivovarno tretji na svetu

Vasja Golar, domačin iz Gornje Radgone, ki je lani v novi majhni pivovarni Bevog v Potrni pri avstrijski Radgoni napolnil prve steklenice piva, je s svojo pivovarno osvojil tretje mesto med novimi pivovarnami na mednarodnem ocenjevanju pivovarn.

četrtek, 30. januar 2014 ob 10:242

Google Street View tudi za Slovenijo

Google je lani v poletnih mesecih v Sloveniji s posebno 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko začel s snemanjem mest, naselij in vasi, podatki pa so nato bili uporabljeni za Googlovo storitev Street View.

četrtek, 30. januar 2014 ob 08:48

Osnutek novele Zakona o ohranjanju narave poguben za turizem

Na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje so pripravili osnutek Zakona o ohranjanju narave (ZON), ki bi po novem naj urejal tudi področje uporabe vozil v naravnem okolju. Omenjeni osnutek bi naj nasledil Uredbo o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju, po kateri je ''na območju Republike Slovenije ...

sreda, 29. januar 2014 ob 18:43