Žegnanje pri sv. Ani na Podgradju

Tradicionalno vsakoletno žegnanje, na katerem so se verniki lahko zahvalili za srečno prevožene kilometre s svojimi vozili in darovali v akciji MIVA za misijonska vozila

Prlekija-on.net, torek, 28. julij 2015 ob 10:54
Žegnanje pri sv. Ani na Podgradju

Žegnanje pri sv. Ani na Podgradju

Na Krištofovo nedeljo, 26. julija, je pod vznožjem Doljnega gradu na Podgradju, sredi gozda, kjer stoji cerkev sv. Ane, potekalo tradicionalno vsakoletno žegnanje, na katerem so se verniki lahko zahvalili za srečno prevožene kilometre s svojimi vozili in darovali v akciji MIVA za misijonska vozila.

Pred leti je bila kapelica svete Ane obnovljena in takrat so se odločili, da bo vsako leto na dan sv. Joahima in Ane pri tej kapeli tudi sveta maša, na kateri se vedno zbere veliko ljudi. Še posebej se vsako leto veselijo z Anami, ki se udeležijo svete maše.

Na ta dan je pri vseh mašah, kakor tudi na žegnanju pri sv. Ani na Podgradju, po sveti maši, katero je daroval župnik in dekan Andrej Zrim, v somaševanju bogoslovca Matjaža Muršiča, potekal blagoslov vozil. Na žegnanju je bilo veliko ljudi in lepo so darovali za nova vozila.

Pri sveti maši so skupaj prosili, da jim Bog na priprošnjo svetega Krištofa deli svoj blagoslov in jih varuje na vseh njihovih poteh.

Po sveti maši in blagoslovu je sledilo še veselo druženje in pogostitev vseh obiskovalcev ter godujočih žena in deklet.


Več v Kultura in izobraževanje