Na Misijonski nedelji so se dobrotniki odzvali klicu dobrote

»Na obzorje ponesimo veselje!«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 23:10
Misijonska nedelja

Misijonska nedelja

Predzadnjo nedeljo v oktobru je tudi letos Misijonska nedelja - nedelja velike solidarnostne akcije na katero se povežejo verniki vsega sveta - vse župnije v skupni molitvi, solidarnosti in dobroti za misijonarje po svetu. Letošnje geslo Misijonske nedelje je »Na obrobje ponesimo veselje!«

Misijonska nedelja je praznik zahvale in hvaležnosti za delovanje in poslanstvo misijonarjev ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih trenutno deluje 73 slovenskih misijonark in misijonarjev. Cerkvi na Slovenskem je hvaležna za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

Tudi v župniji sv. Petra Gornja Radgona so se na Misijonsko nedeljo dobrotniki odzvali klicu dobrote. V ta namen je bila pred cerkvijo izpeljana misijonska tržnica, na kateri so veroučenci, bodoči birmanci, skavti in prostovoljci župnijskega Karitas ponujali v zameno prostovoljnih darov ročno izdelane spominske izdelke, pekli palačinke, ponujali ob pečenih kostanjih letošnji mošt, kavo in odlične sladke dobrote, ter jabolka za ozimnico. Vsa prostovoljna nabirka pri mašah, kakor tudi prostovoljni prispevki na tržnici bodo namenjeni za delovanje naših slovenskih misijonarjev, ki delujejo po svetu.

Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje