V vrtnem centru Kalia so potekale delavnice na temo »Krašenje cerkva za advent in božič«

Delavnica o krašenju cerkva za advent in božič

Jože Žerdin, četrtek, 26. november 2015 ob 13:59
Delavnica o krašenju cerkva za advent in božič

Delavnica o krašenju cerkva za advent in božič

Vrtni center Kalia Murska Sobota je v sodelovanju z murskosoboško škofijo pred adventom v sredo, 25. novembra, v prostorih na Tišinski cesti v Murski Soboti pripravil delavnico za krasilce cerkva na temo krašenje cerkva za advent in božič, kjer so bile predstavljene novosti s poudarkom uporabe naravnih materialov.

Prvih tovrstnih delavnic se je udeležilo lepo število krasilcev iz posameznih župnij murskosoboške škofije, ki so spoznali veliko novega, pri čemer bodo znanje, svoje veščine in ideje, ki so jih pridobili na delavnicah s pridom uporabili pri krašenju cerkva za adventni čas in božič. Pomoč, spodbudo in izmenjavo izkušenj pri krašenju svetišča ali drugega bogoslužnega prostora so krasilcem cerkva predstavile njihove cvetličarke - aranžerke iz Vrtnega centra Kalia Murska Sobota.

Pripravo in koordinacijo delavnic je vodila vodja vrtnega centra Marija Kofjač, kajti cvetličarke – aranžerke so se tokrat zelo potrudile in izpod njihovih rok so nastajali čudoviti izdelki, denimo dekoracije za advent in božič. Delavnice so bile razdeljene po več sklopih, saj so zajemale krasitev glavnega in stranskega oltarja s poudarkom na adventnih in božičnih motivih. Prikazale so pletenje aranžmajev pred vhodom v cerkev, prikazano je bilo pletenje adventnega venca in za jaslice za božič.

Za delavnice so cvetličarke večji del materialov zbrale in nabrane doma, v gozdovih, večina pa je bilo vse iz naravnega materiala, veliko zelenja. Nekaj materiala pa je prispeval vrtni center Kalia. Na delavnicah so nastali čudoviti izdelki in kar tri tedne bodo adventni in božični aranžmaji krasili en prostor centra Kalia, kjer si bodo lahko tudi drugi obiskovalci ogledali to razstavo do božiča.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje