Ljutomerski gimnazijci državni prvaki v slovenski debati

Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Lotmerk A, v kateri so debatirale Betka Perc, Helena Beznec in Ula Litrop

Prlekija-on.net, četrtek, 7. april 2016 ob 14:201
Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Lotmerk A, v kateri so debatirale Betka Perc, Helena Beznec in Ula Litrop

Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Lotmerk A, v kateri so debatirale Betka Perc, Helena Beznec in Ula Litrop

Šolsko leto 2015/2016 se počasi izteka, kljub številnim učnim obveznostim pa se dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer redno udeležujejo številnih tekmovanj, tudi na državnem nivoju, in dosegajo izvrstne dosežke. Tokrat se iz Maribora vračajo z državnim naslovom v slovenski debati.

Državni srednješolski debatni turnir je gostila II. Gimnazija Maribor. Sodelovalo je 24 ekip z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), Gimnazije Bežigrad, Erudio zasebne gimnazije, Zavoda Sv. Stanislava - Škofijska klasična gimnazija, I. gimnazije v Celju, ŠC Ravne na Koroškem – gimnazija, II. gimnazije Maribor, Gimnazije Ledina, Gimnazije Celje – Center in Gimnazije Ptuj. »GFML se je dvodnevnega državnega debatnega tekmovanja udeležila s štirimi ekipami, udeleženci tekmovanja pa so debatirali na dve trditvi: Razred je bolj pomemben kot rasa ter Ta zbor podpira prepoved komentarjev pod članki o beguncih na medijskih portalih. Zabeležili smo izredne rezultate. Poleg naslova državnih prvakov se lahko pohvalimo tudi še z dvema uvrstitvama med najboljših pet,« je po objavi rezultatov dejala mentorica ekip prof. Liana Miholič, ki je ekipe na tekmovanju vodila skupaj s prof. Alešem Kustecem.

Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Lotmerk A, v kateri so debatirale Betka Perc, Helena Beznec in Ula Litrop. V finalu so dijakinje GFML premagale ekipo Gimnazije Bežigrad. Lotmerk C, v sestavi Jakob Škrobar, Luka Hauko in Urška Filipič, je zasedel četrto mesto, Lotmerk B, v sestavi Sanja Hošpel, Anja Zadravec in Meta Štuhec, pa se je uvrstil na peto mesto.

Tinek petek, 8. april 2016 ob 20:48

Pohvalno, poleg ekipe A tudi za ekipi C in B. Tradicionalno dobri!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54