Cesta ni igrišče!

Beseda na predavanju je tekla vse od statističnih podatkov nesreč, novih znakov, do praktične obnovitve pravil vožnje v različno urejenih križiščih in krožiščih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. november 2016 ob 20:13
Obnovimo znanje cestno prometnih predpisov

Obnovimo znanje cestno prometnih predpisov

Z namenom ozaveščanja občanov in povečanja varnosti vseh udeležencev v prometu so predstavniki Združenja šoferjev in avtomehanikov Ljutomer (ZŠAM) organizirali predavanje Obnovimo znanje cestno prometnih predpisov. Uvodoma je spregovoril predsednik ZŠAM Daniel Lihtenvalner, ki je pozdravil prisotne občane in se hkrati zahvalil vsem, ki so omogočili predavanje: Mladinskemu centru Prlekije-PC NVO, Občini Ljutomer, Almi d.o.o. in Tisku JirTisk.

Ker znanja, s katerim lahko vsak občan pripomore k večji varnosti v prometu, ni nikoli preveč, sta bila prisotna tudi Marjan Munda, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ter Nina Stegmüller, mag. psih., občinska svetnica in predsednica Mladinskega sveta Ljutomer.

Strokovni del je izvedel Branko Svenšek, dipl. inž. tehnol. prom., lastnik avtošole ALMA, učitelj CPP predpisov, učitelj vožnje vseh kategorij, inštruktor varne vožnje. Beseda je tekla vse od statističnih podatkov nesreč, novih znakov, do praktične obnovitve pravil vožnje v različno urejenih križiščih in krožiščih. Med drugim so bili prisotni informirani o učinkih vožnje pod vplivom alkohola. Po predavanju je sledila pogostitev s prijetnim druženjem.


Več v Kultura in izobraževanje