Na Pomurskem sejmu predstavili dejavnosti v preteklem letu in napovedali dogodke v letu 2017

Sejemski dogodki v letu 2017 bodo potekali v znamenju Mednarodnega leta trajnostnega turizma

Branko Košti, sreda, 18. januar 2017 ob 19:33
Novinarska konferenca na Pomurskem sejmu

Novinarska konferenca na Pomurskem sejmu

Vodstvo Pomurskega sejma je na novinarski konferenci v sredo, 18. januarja, predstavilo dejavnost Pomurskega sejma v preteklem letu in napovedalo sejme, strokovna ocenjevanja kakovosti in druge zanimivosti, ki jih pripravljajo v letu 2017.

Preteklo leto je kot poslovno uspešno ocenil predsednik uprave sejma mag. Janez Erjavec. V štirih terminih so organizirali šest sejmov, sedem mednarodnih strokovnih ocenjevanj v osmih terminih, na vinski tron postavili 20. Vinsko kraljico Slovenije in organizirali 21. Mednarodno likovno slikarsko kolonijo. Kot posebna dosežka je Erjavec izpostavil uspešno organizacijo novega sejma, 1. Sejma medicine Medical, katerega so pripravili skupaj z Združenjem ponudnikov medicinske opreme SLO-MED in po šestih letih ponovno organizacijo Sejma obrambe, zaščite in reševanja SOBRA. Skupno se je na vseh prireditvah v letu 2017 na radgonskem sejmišču predstavilo preko dvatisočdvesto podjetij iz tridesetih držav, zakupljenih je bilo preko 120.000 m2 razstavnih prostorov, sejemske dogodke in prireditve pa je obiskalo preko 150.000 obiskovalcev.

Uspešna so bila tudi strokovna ocenjevanja, povečalo se je število ocenjevanih vin, mesnih in mlečnih izdelkov, sadnih sokov in tudi medu, kar pripisujejo povečani konjukturi v živilsko-predelovalni industriji in nakazuje na konsolidacijo živilskih podjetij.

Leto 2017 so, po besedah predsednika uprave, začeli dobro, z odmevnim dogodkom kronanja že 21. Vinske kraljice Slovenije. V nadaljevanju leta načrtujejo štiri sejemske prireditve v treh terminih in šest mednarodnih strokovnih ocenjevanj. Leto 2017 je Mednarodno leto trajnostnega turizma, kar bodo vključevali v vse sejemske prireditve, še posebej v Naturo in Agro, veliko skupnega s turizmom pa imata tudi sejma Lov in Medical, zato, ker je poudarek na trajnostnem turizmu, kar pomeni približati turistom lokalno okolje, uporabiti vse resurse, ki se v določenem okolju proizvajajo in čimbolje izkoristiti naravne danosti določene destinacije.

Sejemsko dogajanje v Gornji Radgoni bo zaživelo že od 6. do 8. aprila, ko bo potekal 2. Sejem medicine Medical, država partnerica pri tem sejmu bo Velika Britanija, kar je še posebej zanimivo v luči načrtovanega izstopa te države iz EU. Sejem Lov in Natura bosta v istem terminu, od 21. do 23. aprila, sejemsko dogajanje v letu 2017 pa bo v času od 26. do 31. avgusta, zaključil jubilejni, že 55. Sejem AGRA.


Več v Gospodarstvo