Nagrade za najboljše literarne in likovne prispevke

21. natečaj »Naravne in druge nesreče – Pozor nevarne snovi !«

Filip Matko Ficko, četrtek, 16. marec 2017 ob 06:46
Martin Smodiš

Martin Smodiš

Izpostava Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije v Murski Soboti, ki jo vodi mag. Martin Smodiš, organizira zaključno prireditev z razglasitvijo rezultatov literarnega in likovnega natečaja pod delovnim naslovom »Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi !«, ki bo potekala v torek, 21. marca, od 10. ure dalje v prostorih Osnovne šole I Murska Sobota.

Z vsakoletnim regijskim natečajem in ostalimi aktivnostmi se želi ozaveščati ter krepiti zavest najmlajših državljank in državljanov, ki obiskujejo vrtce in osnovne šole, kot tudi njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko zgodijo tudi nam, da se moramo na njih ustrezno pripravljati in jih tako v največji meri omejiti oziroma ublažiti njihove posledice. Da je temu res tako, dokazuje iz leta v leto število sodelujočih vrtcev in osnovnih šol v natečaju. Tako je v razpisu za šolsko leto 2016/2017 na temo »Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi !« iz pomurske regije sodelovalo več kot 400 avtorjev s svojimi izdelki. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 322 del, v izboru literarnega dela natečaja pa 41 del. To so bili izdelki najmlajših iz 13 vrtcev ter osnovnošolk in osnovnošolcev s 23 osnovnih šol.  Izven konkurence so z desetih osnovnih šol sosednje Republike Madžarske poslali 28 likovnih del. Mladim udeležencem natečaja so bili v pomoč mentorice in mentorji: 93 slovenskih in 11 tujih mentorjev v vrtcih in šolah.

Poleg razdelitve priznanj in nagrad najuspešnejšim udeleženkam in udeležencem tokratnega natečaja bosta na prireditvi razglašena tudi najaktivnejša pomurska osnovna šola in najaktivnejši vrtec na področju izvajanja programa aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2016/2017. Na dan same prireditve bo v prostorih Osnovne šole I Murska Sobota še priložnostna razstava izbranih in nagrajenih likovnih in literarnih del natečaja.


Več v Kultura in izobraževanje